SON DAKİKA



Haber > Gündem > STK'lardan şiveli çağrı

STK'lardan şiveli çağrı

30 Kasım 2013 Cumartesi - 09:06




Trabzon merkezli 61 sivil toplum kuruluşu, dershanelerin kapatılmaması konusunda taraf olduklarını belirterek "Uşağumuzun eğitim hakkı elinden alınmas





Adem YILMAZ Trabzon merkezli 61 sivil toplum kuruluşları, dershanelerin kapatılmaması konusunda taraf olduklarına dikkat çekerek, ortak basın açıklamasıyla ilin milletvekillerine seslendi. Trabzon'daki STK platformu adına açıklama yapan Karadeniz İş Adamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, üniversiteyi kazanma sıralamasında 38. olan Trabzon’da çocukların dershaneye gitmelerinin şart olduğunu söyledi. Sistemi düzeltin KARGİD Başkanı Altıntaş, "Okullarımızda verilen eğitim sonrası çocuklarımızın üniversitelerde istedikleri bölümleri kazanabilmeleri için dershanelere gitmeleri şart. Çünkü okullarımızın verdiği eğitim seviyesi, üniversiteye giriş sınavını geçmek için yeterli değil. Çevremizde dershaneye gitmeden üniversite kazanmış bir öğrenci gösteremezsiniz. Bu da bunun kanıtı. Bizim, çocuklarımızın eğitim seviyesini sınavı geçecek duruma yükseltebilmemiz için ister adı dershane olsun, ister etüt merkezi, bir yere gönderip eğitim aldırmamız gerekiyor" dedi. "Eğitim seviyesi üniversiteyi kazanacak seviyede olsa, neden çocuğumu bir de üzerine para vererek dershaneye göndereyim" sorusunu yönelten Altıntaş, şunları söyledi: "Mevcut eğitim sistemiyle üniversite kazanılamadığı için çocuklarımız dershaneye giderek en az bir sene kaybediyor. Bu aynı zamanda bir senelik iş gücü kaybı anlamına da geliyor. Eğer devletimiz eğitim konusunda iyileştirme yapacaksa, sistemi toptan ele alıp düzeltsin; böylece bizler çocuklarımızı dershanelere göndermeyelim; madden paramız ve manen de çocuklarımızın bir yılı kaybolmasın."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap