SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tahir Elçi davasıyla ilgili karar verildi: 3 polise beraat

Tahir Elçi davasıyla ilgili karar verildi: 3 polise beraat

12 Haziran 2024 Çarşamba - 17:36




Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin, yaklaşık 9 yıl önce basın açıklaması yaptığı sırada vurularak öldürülmesiyle ilgili davada karar belli oldu. Davada tutuksuz yargılanan 3 polis memurunun beraatine karar verildi.





Eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015'te teröristler ile güvenlik güçleri arasında, tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde çıkan çatışmada öldürülmesine ilişkin davada yargılamaya devam edildi.

Firari PKK'lı terörist Uğur Yakışır'ın "olası kastla ölüme sebebiyet verme" suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle, olayın meydana geldiği gün görevli polisler S.T., F.T. ve M.S.'nin "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapisle yargılandığı davada savcı, tutuksuz sanıklar S.T., F.T. ve M.S. için beraat talep etmişti.

3 POLİS MEMURUNUN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, davada tutuksuz yargılanan 3 polis memurunun beraatine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

28 Kasım 2015'te iki terörist, kendilerini durduran iki polisi şehit edip Tahir Elçi'nin basın açıklaması yaptığı sokağa kaçmıştı.


Burada çıkan çatışmada ensesinden vurulan Elçi hayatını kaybetmişti.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap