SON DAKİKA



Haber > Gündem > Türkiye'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki!

Türkiye'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki!

20 Temmuz 2021 Salı - 16:00




Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi" mensupları ile görüşmesini kınıyoruz.





Konuya ilişkin sorulan soruya yazılı yanıt veren Bilgiç, "Macron'un  terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde 'Suriye Demokratik  Konseyi' mensupları ile görüşmesini kınıyoruz." ifadesini kullandı.
Bilgiç, Fransa'nın Türkiye'nin tüm çağrılarına rağmen bölücü gündeme  sahip bu eli kanlı terör örgütü ve uzantılarıyla sürdürmekte olduğu ilişkinin,  Türkiye'nin milli güvenliği, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün  korunması ve bölgede istikrarın sağlanması çabalarına zarar verdiğini vurguladı.
 
Söz konusu yapının son dönemde, örgüte katılmayı reddeden gençlerin  barışçı gösterilerini kanlı şekilde bastırması, Afrin Hastanesi gibi sivil  hedefleri bombalaması, çocuklar dahil Suriyeli sivillere saldırması, tutukluları  işkenceyle öldürmesi gerçeklerini de Fransız ve uluslararası kamuoyuna  hatırlattıklarını aktaran Bilgiç, "Türkiye'nin bu terör örgütü ve uzantılarıyla  mücadelesini her yerde kararlılıkla sürdüreceğini bir kez daha tekrarlıyoruz."  değerlendirmesinde bulundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap