SON DAKİKA



Haber > Gündem > Üç partili koalisyon istiyorlar!

Üç partili koalisyon istiyorlar!

26 Mayıs 2015 Salı - 17:32




Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, muhalefetin AK Parti'nin dışarıda kalacağı üç partili koalisyon hükümeti kurulmasına yönelik proje uygulanm





Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Giresun'da konuştuç. Canikli, muhalefetin AK Parti'nin dışarıda kalacağı üç partili koalisyon hükümeti kurulmasına yönelik proje uygulanmak istendiğini söyleyerek, "CHP, MHP ve HDP bir araya gelerek oluşturacağı koalisyon bu ülkeyi sadece uçurumdan aşağı atar" dedi. Bakan Canikli, HDP'nin barajı geçmesi için CHP'nin açıkça destek verdiğini belirterek, "Giresun'da bile bir kısım oyların HDP'ye yönlendirilmeye çalışıldığı" bilgisini aldıklarını söyledi. AK Parti'nin dışarıda kalacağı bir koalisyon hükümeti kurulmasının amaçlandığını ifade eden Canikli, "Öngörülen, AK Parti'nin dışarıda kalacağı, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP ile birlikte koalisyon oluşturulması" diyen Bakan Canikli şöyle devam etti: ”Koalisyon hükümetinin hayata geçebilmesi için ön şartlardan birinin, diğer iki parti yeterli olmayacağı için HDP'nin barajı geçmesi. Anketlerin tamamı bunu gösteriyor. Dolayısıyla olacaksa böyle bir koalisyon ancak HDP'nin barajı geçmesiyle mümkün olabilir.”  Canikli, 1999 seçimlerinde benzer bir projenin hayata geçirildiğini hatırlatarak, "O dönem AK Parti yoktu. Onlar hükümeti kurdular ve sonuçta Türkiye her açıdan en karanlık, ekonomik, siyasi ve sosyal alanda en karanlık dönemlerinden bir tanesini yaşadı. Türkiye hiç olmadığı kadar o dönemde onur kırıcı muamelelerle karşı karşıya kaldı. İnsanlar perişan oldu, tarihin en büyük iflasları yaşandı” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap