SON DAKİKA



Haber > Gündem > Uyarı Türkiye'den değil Atina'dan! Yüksek yangın riski kapıda

Uyarı Türkiye'den değil Atina'dan! Yüksek yangın riski kapıda

02 Ağustos 2021 Pazartesi - 16:13




Türkiye gibi son günlerde orman yangınlarıyla mücadele eden Yunanistan, yüksek yangın riski uyarısıyla harita paylaştı. Atina meteorolojisi tarafından paylaşılan haritada Türkiye kısmı dikkat çekti.





Türkiye son 6 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Akdeniz bölgesini adeta ateş çemberine çeviren yüksek sıcaklıklar, sadece Türkiye'yi değil Yunanistan'ı da etkilemiş durumda. Atina Ulusal Gözlemevi, ülke geneli için hava durumu tahmin haritası yayımladı. Haritada, Antalya'dan İstanbul'a kadar Türkiye'nin batı kısmı dikkat çekti.

YUNANİSTAN UYARDI SICAKLIKLAR 46 DERECEYE ÇIKACAK

Yunanistan gazetesi Kathimerini, bugün sıcaklıkların 44-46 dereceye kadar çıkacağını ve çok yüksek yangın riskinin bulunduğu yönünde bir haber yayımladı.

Atina Ulusal Gözlemevi ve meteo.gr sitesinden elde edilen verilere yer veren Kathimerini, yüksek sıcaklıkların ülkede hakim olacağını, sıcaklıkların ise 46 dereceye kadar çıkacağını belirtti.

YANGIN RİSKİ TÜRKİYE'DE DE VAR


Orman yangınlarının meydana gelme ve yayılma riskinin Pazartesi (bugün) ve Salı günü yüksek olduğunu kaydeden Kathimerini, ülke geneli, balkanlar ve Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerini kapsayan bir harita yayımladı. Tahmini olarak sıcaklıkları gösteren haritada Yunanistan pembeden beyaza doğru giden renklere boyandı. Haritanın yanında bulunan renk skalasına bakıldığında pembe renk tonlarının 36 ila 42 arasında olduğu anlaşılırken, beyaz renk ise 44 - 46 dereceyi ifade ettiği gözlemleniyor.

Haritada pembe ve beyaz renkler sadece Yunanistan için kullanılmıyor. Balkanlar ve Türkiye'de Marmara Bölgesi (İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Ege Bölgesi (Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Denizli, Muğla, Aydın) ve Akdeniz Bölgesi (Antalya vs), gibi bölgelerin pembe ve beyaz renklerle boyandığı görülüyor.

Meteo.gr araştırmacılarının uyarılarını aktaran gazete, "Bölgede hafta boyunca sıcak hava dalgasının hüküm sürmesi, özellikle olumsuz orman yangını tehlikesinin zirveye çıkması bekleniyor" ifadelerini kullandı.

Atina Ulusal Gözlemevi, Yunanistan vatandaşlarını, özellikle sıcaktan dolayı yoğun saatlerde (13:00-15:00 ve 18:00-22:00) elektrik tüketiminin sınırlandırılması konusunda uyardı. Atina Gözlemevi, Yunan vatandaşlardan çamaşır makinesi, fırın, su ısıtıcısı gibi elektrikli aletleri kullanmamalarını istemesi bölgedeki yangın riskini gözler önüne serdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap