SON DAKİKA



Haber > Gündem > Vazgeçin HES'ten olmayalım dereden

Vazgeçin HES'ten olmayalım dereden

25 Mayıs 2019 Cumartesi - 15:11




Dereler kurudu, canlı hayatı bitti, insanlar isyan etti ama HES sevdalıları pes etmedi





Doğasıyla cennet Doğu Karadeniz’in dereleri HES projeleri ile dertte. Aynı dere üzerinde sayısız HES çalışması yapılırken dereler yok olma, canlı hayatı bitme noktasına geldi. Vatandaş artık eylem yapmaktan bıktı fakat HES sevdalıları vazgeçmedi. Geçtiğimiz günlerde Ordu Valiliği, yayımladığı ilanla “Turnasuyu Enerji Grubu Projesi, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Tesisi” projesinin planlandığını duyurdu. Proje için Halkın Katılım Toplantısı 29 Mayıs Çarşamba günü Altınordu Mahallesi’ndeki Erenli Köy Kıraathanesi’nde gerçekleşecek.

TARIM TEHLİKEDE

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, HES projesinin üçüncü kez yeniden gündeme getirildiğini belirterek “Turnasuyu üzerinde zaten dört HES yapılmış durumda. Bir adet de Giresun sınırında yapılıyor. Bu iki HES de yapılırsa denize akacak su kalmayacak. Turnasuyu Vadisi’nde tarım yapılmakta. Çiçekçilik, kivi ve çilek yetiştiriciliği, fındık tehlike altında demektir” dedi. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap