SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yangın bölgesinde hasar ödemeleri başlıyor

Yangın bölgesinde hasar ödemeleri başlıyor

30 Temmuz 2021 Cuma - 11:00




Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemelerini yarından itibaren başlatıyoruz. Ziraat Bankası cumartesi günü bu amaçla açık olacak." dedi.





Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat'taki yangına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Bir taraftan yangın söndürme çalışması diğer taraftan yardım çalışmasını yürütüyoruz. Önümüzdeki süreçte yangından etkilenen vatandaşlarımıza neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Yangından 42 mahalle etkilendi. 27 mahalle tahliye edildi. 15 mahalle kısmen etkilendi. Tüm mahallelerimizdeki vatandaşlarımıza tüm ihtiyaçlarını ulaştırmak için koordinasyon merkezi kurduk. Yangın söndürme kadar sonrasında atılacak adımlar da önemli. Sahada tespit çalışmaları sürüyor.

Tüm ihtiyaçları karşılayacağız, yaraları saracağız. Ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm zararlarını gidereceğiz. Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemeleri yarından itibaren Ziraat Bankası ile başlatıyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığımız 8.5 milyon TL aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon TL, AFAD'ımız 5 milyon TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon TL aktardı.

18 bin aboneye elektrik verilemiyor şu anda. Bu mahallelerimize ve abonelerimize en hızlı şekilde elektrik verilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Valiliğimiz bir hesap açacak. Milletimiz cömerttir, gerekli desteği her zaman yapar. Nakdi yardım yapmak isteyenler valiliğimiz ile temasa geçebilirler."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap