SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yüz yüze eğitim genişliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip açıkladı

Yüz yüze eğitim genişliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verip açıkladı

20 Ekim 2020 Salı - 19:56




Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı'nda toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 16.00'da başladı. Gündem yoğun, koronavirüs ile mücadeleden eğitime, Dağlık Karabağ'daki ikinci ateşkesten Doğu Akdeniz'deki son gelişmelerin görüşüldüğü toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde;

Doğu Akdeniz'i kapsayan etki alanı mücadelesinde Türkiye'nin gösterdiği duruşa Kıbrıslı Türkler de sahip çıkmıştır.

Tüm Kıbrıslı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Sayın Tatar'a Cumhurbaşkanlığı görevinde başarılar diliyorum. Türkiye tüm imkanları ve gücüyle Kıbrıs Türkü'nün yanında yer almaya devam edecektir.

Fatih gemimizin Tuna-1 kuyusundaki sondajlarında çalışmalarını tamamladı. Fatih Sakarya gaz sahasındaki Türk Ali 1 kuyusunda sondajlara başlayacak. Bir asrı aşkın süredir hidrokarbon kaynaklarına arayışını sürdüren Türkiye nihayet sonuç elde edebilmiştir. Pekçok toplumun böylesine ağır maliyetle elde ettiği zenginliğe bizim çalışarak, emek vererek, alın teri dökerek sahip oluşumuz en az kaynağın kendisi kadar önemlidir.


Gazın sisteme verilmesiyle milletimiz bu hizmete daha hesaplı ulaşma imkanı elde edecektir. Buradan elde edilecek kazancın her kuruşu yine milletimiz için harcanacaktır.

Dün İbn-i Haldun Üniversitesi'ne ait külliyenin açılışı münasebetiyle bu siyaset bilimci, devlet adamını hayırla yad etme imkanını bulduk. İbn-i Haldun'un 600 yıl önce 'coğrafya kaderdir' analizi asırlara sari bir sözün önemini ortaya koyar.

Türkiye bir yanı Avrupa'ya bir yanı Asya'ya bir yanı Afrika'ya uzanan kıtaları birbirinden ayıran Akdeniz ve Karadeniz gibi iki kadim coğrafyayı birbirine bağlayan tam merkezde yer alıyor.

Doğu Akdeniz'de haklarımızın gasp edilmesine boyun eğmedik eğmeyeceğiz..

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine tüm kalbimizle ve imkanlarımızla destek verdik, vereceğiz. Azerbaycan halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Coğrafyanın bize yüklediği hiçbir sorumluluktan kaçmadık, kaçmayacağız.

Gerektiğinde canımız pahasına sahip çıktığımız bu coğrafyadan bizi tasfiye etme hayallerinden vazgeçmeyenlere daha çok kabuslar yaşatacağız.

Ülkemizin, yaşadığı kimi sıkıntılara rağmen krizlerden olumlu yönde ayrıştığını, izan ve vicdan sahibi herkes kabul ediyor.

Girdiğimiz mücadelelerden başarıyla çıktıkça bölgemizle birlikte dünyaya umut aşılıyor, umut veriyoruz. Bu tablo birilerini rahatsız ediyor.

(Darbe iması tartışmaları) Artık bu ülkede kimsenin vesayeti milli iradenin üzerine çıkarmaya demokrasiyi tankların altında çiğnetmeye gücü yetmeyecektir. Tek ümitleri dışarıdan gelecek destektir. Destek bekledikleri yerler artık kendi canlarının derdine düşmüştür bunu böyle bilsinler bekledikleri somut desteği artık bulamazlar.

Biz menzilimizden sapmadık, asıl yolumuzu hep açık tuttuk, gelecek vizyonunu şekillendirmeye gayret ettik

Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada olduğu mekanlarda denetimler etkin bir şekilde sürdürülecektir.

Yeli aşı çalışmalarında 2 hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına varılacağı görülüyor. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir.

Ortaokularda 5. sınıflarda liselerde 9. sınıflarında yüz yüze eğitim faaliyetini 2 Kasım'da başlatıyoruz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap