SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 20 lira nire, 10 lira nire!

20 lira nire, 10 lira nire!

14 Mayıs 2016 Cumartesi - 10:50








TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan’ın, “Uzun bir aradan sonra fındığın 10 liranın üzerinde işlem görme s i üreticilerimizin yüzünü güldürdü” şeklindeki açıklamasını gazetelerde okuyunca, bir kere daha anladım ki, bu ülkede “dün dündür, bugün bugün”, ya da “Dün kötü olan, bugün iyidir.” Çünkü; şunun şurasında 3-4 ay önce, fındık 12-13 liradan işlem görürken, “Üretici perişan. Etmeyin, eylemeyin, satmayın, saklayın” diyerek fındıkta 20-22 liradan söz ederek halkı beklentiye sokanlar, şimdi 10 liraya “yüz güldürdü” diyorlar ise, anlayın bu ülkede cümle ahalinin ben diyeyim “tavandan tabana”, siz söyleyin “tepeden tırnağa” kadar nasıl dengesiz hale geldi. Hem de, 20 lira beklerken, 10 liraya sevinecek derece!

DALKAVUKLUK

Dedik ya; “Ne iktidara yandaş, ne de muhalefete yoldaş olma gibi bir tercih seçeneği ile muhatap değiliz.” Hele hele güç sahiplerine dalkavukluk yapacak kadar hiç değil. İşimizde çanak tutmak da yoktur, çanak yalamakta...

*

O ki dalkavukluk ile çanaklı çömlekli türlerinden dem vurduk, kıssadan hisse yapalım mı?


*

Önemli mevkide bulunan bir devlet adamı dalkavuğun birine sormuş; “Sıfır nedir?” Cevap tam beklediği gibi olmuş; “Sizin huzurunuzda ben!”

ATEŞ VE DERE

Ülkenin bir Ankara’sına bakıyorum ki; derede yıkanıyorlar. Bir de diğer yerlerine ki; ateş de yanıyorlar! Durumun özeti de; “Ben ateşte yanıyorum, sen derede yıkanıyorsun” olarak özetlenebilir.

SOSYAL CANAVAR!


Sosyal medyayı hiç kullanmayan birisi olarak Türkiye Gazetesi yazarlarından İsmail Kapan’ın, “Sosyal medya mı, yoksa asosyal medya mı?” başlıklı yazısından bir bölümü “kesinlikle doğru” diyerek, kamuoyu ile paylaşıyorum.

*

“Teknoloji ve onun üzerinden gelişip çeşitlenen, giderek de bireyselleşen sosyal medyanın, daha ne gibi sosyal felaketlere kapı aralayacağını bugünden kestiremiyoruz. Ama insanlar arasındaki fiziki görüşme ve sosyal ilişkileri sıfırladığı apaçık. Ziyaretlerin, mektuplaşmanın; yüz yüze konuşmanın, sohbet etmenin yerini telefon mesajları ve tweetler aldı... Bunun da ötesinde, en önemli memleket meseleleri, 140 karakterlik bir Twitter mesajı çerçevesinde halledilmeye çalışılıyor!.. Bu kadar ucuzluk, köksüzlük, ruhsuzluk bizi nereye götürecek, doğrusu düşünmek dahi istemiyor insan.”

ARKASINA DEĞİL, ÖNÜNE BAK!

Her terör saldırısının ardından, ülkeyi yönetmekle iştigal edenler tarafından yapılan klasik açıklamadır:


-“Arkasındaki güçler ortaya çıkarılacaktır.” Sorun da burada ya! Arkasına değil, önüne bakma becerebilinse, olabilecekleri görüp de ona göre tedbir alınır idi.

GÜNÜN ATASÖZÜ HİNTLİLERDEN

Yılanın zehrinden kurtulmak mümkündür; fakat iftiranın zehrinden kurtulmaya imkân yoktur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap