SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > 2017 yılı Maçka için inşaat yılı olacak

2017 yılı Maçka için inşaat yılı olacak

25 Ocak 2017 Çarşamba - 13:15




Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, yaptığı çalışmalar ile Maçka’da adından söz ettiriyor. İlçe halkı tarafından çok sevilen Başkan Koçhan, yapt





Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, ilçede hizmete başladığı günden bu yana yaşanan gelişmeleri anlattı. Yapılan hizmetlerle yetinmeyen Koçhan’ın yapılacak listesi de bir hayli kalabalık.

GEMİ ŞEKLİNDE DÜĞÜN SALONU

“Yeni düzenlemelerimiz ile Orman Bakanlığı’mızda aldığımız alanın düzenlemelerini yapıyoruz. Maçka’da bir düğün salonu problemi vardı. Göreve geldiğimizde kapalı ve çok kötü durumda olan düğün salonu açarak vatandaşlarımızın hizmeti sunduk. Sonra baktığımızda bu düğün salonu ilçemize yakışmıyordu. Yeni bir proje yaptık. Trabzon’da örnek olacak bir proje bu. Gemi şeklinde iki katlı, içerisinde yarı olimpik havuz olan bir düğün salonu ilçeye kazandıracağız”

ADNAN MENDERES PARKI

“İlçe girişinde yaptığımız ve Trabzon’un en büyük çocuk oyun parklarından bir tanesine sahip olan Adnan Menderes Parkı vatandaşlarımızın büyük beğenisini topladı. Düğün salonumuz bittiğinde bu alan bir bütün olarak ilçe girişinde çok etkin bir görünüme sahip olacak. Adnan Menderes Parkı’dan oturma parkları, kafeteryası, biri büyük çocuk oyun parkı, diğer küçük çocuklarımız için oyun parkı olmak üzere iki park, engellilerimiz için oyun alanı ve rahmetli sanatçımız Erkan Ocaklı köprüsü ile güzel bir yaşam alanı oluşturduk. Bunlar yeter mi? Yetmez. Trabzonspor’umuzu yapılan haksızlıklar nedeniyle Temiz Futbol Heykeli’miz Adnan Menderes Parkı’nda büyük ilgi topladı. Aynı zamanda şehitlerimiz için de yaptığımız anıtımızda vatandaşlarımızın beğenisi topluyor.  Biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”


MAÇKA IŞIL IŞIL OLUYOR

“İlçe merkezimizde aydınlatma çalışmalarımız başladı. Bordo ve Mavi renklere sahip olan modern aydınlatma sistemini gerçekleştiriyoruz. 400 adet aydınlatma lambası şu anda eskileri ile yer değişiyor. Daha önce Turgut Özal Parkı’nda yaptığımız aydınlatma sistemi büyük beğeni toplamıştı. Şimdi ilçemizin tüm aydınlatma sistemini yenileyerek, Maçka’mızın ışıl olmasını sağlayacağız. Türkiye için önemli bir turizm ilçesi olan Maçka’ya da yakışan budur”

HALİL ATMACA KÜLTÜR MERKEZİ

“Benim en büyük proje hayallerimden bir tanesi kültür merkezini ilçemize kazandırmaktı. Çok şükür ki çalışmalarımız başladı. Daha önce atmaca kardeşler ile konuşarak kültür merkezi yapmak istediğimiz dile getirmiştik. Çok sağ olsunlar. Babalarının adını yaşatmak adına bizlere destek verdiler. Bizde projeyi tamamladık ve çalışmalara başladık. İçinde sinema salonu, tiyatro salonu, toplantı salonları, kafesi, otoparkı ve sergi salonları gibi bir çok alana sahip olacak kültür merkezi projesi ilçemize büyük bir değişim ve katkı getirecek. İlçe tarihinde ilk kez kültür merkezi kazandırmış olacağız.”

TURİZMDE GEREKLİ ADIMLARI ATIYORUZ


“Vazelon Manastırı için Turizm bakanlığımıza müracaatımızı gerçekleştirdik. Maçka’da ki en eski manastır olan Kuştul Manastırı için de ileri yıllarda gerekli adımları atacağız. Çünkü yol ve bir takım sorunlardan dolayı süreç daha uzun oluyor. Sümala Manastırı için restorasyon çalışmaları devam ediyor. İnşallah en kısa sürede açılarak turistlerin çekim merkezi olmaya devam edecek. Sadece manastırlar değil ilçemizde bir o kadar eski tarihi camiler var. Turizm konusunda gerçekten Maçka, olağanüstü yapılara sahip. Maçka Belediyesi olarak tüm adımları biz atıyoruz” dedi.

5 KATLI PAZAR YERİ

“İlçemizin en büyük sorunlarında biri de pazar yerlerinin dağınık olması. Bu dağınıklık yüzünden vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. İlçede 5 katlı olacak kapalı pazar yeri için projemiz tamamlandı. İnşaatına başlıyoruz. Düzenli bir şekilde giysi kısmı bir katta, sebze meyve kısmı bir katta olacak şekilde. Bütün pazarcılarımızı bu alana toplayacağız. Vatandaşlarımız bir yere giderek pazar alışverişini rahatlıkla görebilecek. Aynı zamanda kapalı pazar yeri otopark işlevi görerek ilçedeki trafik sorununu azaltacak” dedi.

TOKİ BU YIL TESLİM EDECEK

“Yıllarca vatandaşlarımız TOKi konusunda mağduriyet yaşadılar. Göreve geldiğim gün, gerekli görüşmeleri sağlayarak, TOKİ’nin çalışma şartlarına katkı sağladık. Geldiğimiz noktada 2017’de TOKİ binaları hak sahiplerine teslim edilecek. Bize TOKİ bitiremezsiniz diyenler oldu. Çok şükür TOKİ için gerekli tüm adımları attık. Çok az bir çalışma kaldı. Yeni yılda hak sahibi olanlar binalarında oturabilecek. Aynı zamanda çevre düzenlemesi ve çocuk oyun parkı da yapmayı planlıyoruz”


15 TEMMUZ ŞEHİTLER TEPESİ

“15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi’ inşa ediyoruz. Maçka’yı tam tepeden gören, Trabzon’daki Boztepe gibi Maçka’nın da Boztepesi olacak 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Tepesi çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.  Kısa süre içerinde tamamlanacak olan projede seyir terası, oturma alanları, kafesi ve dev Türk Bayrağı ile Maçka'nın Boztepesi olacak alanda yeni bir yaşam alanı oluşacak” ifadelerini kulandı.

TRABZON’DA TEK PARKE TESİSİ

“Göreve geldiğimizde ne yazık ki düzgün bir makine parkımız yoktu. Yaptığımız çalışmalar ile eksiklerimiz belirledik. Hemen makine parkımızı kurarak hizmete başladık. Bunun yanında kendi parke tesisimizi kurarak Mahallelerimizde ki bütün ara kolları parke yapmak için çalışma başladık. Aylık 3000 metrekareye yakın parke üretimi gerçekleştirebiliyoruz. Dışardan parke almak yerine biz kendi parkemizi kendimiz üretiyoruz. Yol ağımızın fazla olması nedeniyle özellikle mahallelerimizde ara kollar olmak üzere çoğu yere kendi parkemizi yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

İNŞAAT YILI OLACAK


Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Bu güne kadar yaptığım çalışmalar ile Maçka’da AK Parti belediyecilik anlayışını çok şükür vatandaşlarımıza gösterdik. Söz verdiğimiz projelerimizin 40’a yakınını tamamladık. Yeni yılla beraberde büyük projelerimizin inşaatına başlıyoruz. Halil Atmaca Kültür Merkezi, Yarı olimpik kapalı havuzlu yeni düğün salonu, 15 Temmuz Şehitleri Tepesi, Esiroğlu Kapalı Spor Salonu, Maçka TOKİ Anahtar teslimi, Maçka şehir ışıklandırma sistemi, Atasu Barajı çevresi düzenlemesi, asfalt ve beton yatırımları, kendi ürettiğimiz parkelerimiz ile tüm mahallelerimizdeki ara yolların parke kaplaması, Vazelon Manastırı restorasyonu ve daha birçok projenin yeni yılda inşaatına başlıyoruz. Açıkça ifade ediyorum 2017 yılı Maçka'mız için inşa yılı olacak" şeklinde konuştu.

2 YILDA 40 BİN TON ASFALT

İlçenin coğrafi zorlukları olduğunu ifade eden Başkan Koçhan, “İlçemiz 65 mahallesi ve dağınık yapısı ile çok zor bir coğrafi bölgede. Büyük bir yol ağına ve dağınık bir imara sahip. Biz göreve geldiğimiz günden itibaren asfaltlama ve beton çalışmalarını hız kesmeden gerçekleştiriyoruz. Sadece bu yıl Trabzon Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile 22 km betonlama, 27 km beton kanal çalışması toplamda 4,5 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. 2015 yılında 20 bin ton asfalt döktük. 2016 yılında yaklaşık 20 bin ton olmak üzere iki yılda 40 bin tona yakın asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Amacımız bütün yollarımızı asfalt ve betonlayarak, ilçemizdeki yol sorunlarını ortadan kaldırmak. Ben özellikle beton ve asfaltlama çalışmalarında bizlere desteklerini esirgemeyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap