SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artvin TSO yüksekokul istiyor

Artvin TSO yüksekokul istiyor

03 Şubat 2016 Çarşamba - 09:35




ATSO 2 yıllık Sualtı Teknolojileri Bölümü’nün açılmasını üniversite yönetiminden isteyerek, Oda olarak bu konuda üniversiteye ellerinden gelen desteğ





Artvin Ticaret ve Sanayi Odası, Sualtı Teknolojileri Meslek Yüksekokulu talebini yineledi. Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Özel ve Oda Meslek Komitesi Üyesi Sedat Varan, bu talep doğrultusunda Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman’ı makamında ziyaret ettiler. Başkan Özel, Artvin ilinde yaşanan işsizlik ve göç sorununa değinerek, yapılacak orta ve uzun vadeli planlarla bu sorunun azaltılabileceğini söyledi. Özel, işsizlik sorununa çözüm olması için üniversite bünyesinde nitelikli ara eleman yetiştiren 2 yıllık Sualtı Teknolojileri Bölümü’nün açılmasını üniversite yönetiminden isteyerek, Oda olarak bu konuda üniversiteye ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Başkan Özel, Artvin’de yapılan barajlar sonrası oluşan göller nedeniyle yeni iş sahalarının doğacağını belirtti. Eğitim ayağında dalgıç yetiştiren Sualtı Teknolojileri Bölümü’nün açılması sayesinde, buradan yetişecek gençlerin nitelikli işgücü sahibi olacaklarını ve bu kişilerin işgücü piyasasında aranan meslek grupları arasında yer alacağını öngördüklerini söyledi. Rektör Mehmet Duman ise geçtiğimiz yıl bu bölümün açılması çalışması yaptıklarını ancak YÖK tarafından bölüm açılması için gerekli şartlar arasında yer alan öğretim elemanı temin edilmesi noktasında, sorun yaşadıklarını dile getirdi. Kendilerinin de bu bölümün açılmasına sıcak baktıklarını, yeniden bir çalışma yaparak öğretim elemanı açığının giderilmesine çalışacaklarını kaydetti. ATSO Meslek Komitesi Üyesi Sedat Varan da, Rektör Duman’ın öğretim elemanı bulma konusundaki sıkıntılarına katıldığını ancak kendilerinin de bu bölüm için öğretim elemanı arayışı içinde olduklarını belirterek, Artvin’de bu bölümden mezun olacak kişilerin nitelikli eleman olarak iş bulma şanslarını diğer bölümlere göre daha yüksek olacağını kaydetti.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap