SON DAKİKA



Haber > Artvin > Artvinli emekli öğretmen 31 yıl sonra ilk görev yerine geri döndü

Artvinli emekli öğretmen 31 yıl sonra ilk görev yerine geri döndü

20 Nisan 2024 Cumartesi - 15:51




Artvinli emekli öğretmen Sabit Yılmaz, 31 yıl sonra ilk görev yeri Yüksekova'ya döndü. Halk Eğitim Merkezi'nde YKS kursu vererek öğrencilere fen bilimleri öğretiyor.





Artvin'in Yusufeli ilçesi sakinlerinden 62 yaşındaki emekli öğretmen Sabit Yılmaz, öğretmenlik kariyerine başladığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine, 31 yıl sonra yeniden döndü. 1981 yılında Yüksekova Lisesi'nde başlayan meslek hayatına 12 yıl süresince idarecilik ve öğretmenlik yaparak devam eden Yılmaz, eşi ile birlikte kiralık bir evde yeni bir yaşama başladı.

Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık kursunda öğrencilere Fen Bilimleri dersleri vermeye başladı. Yılmaz, geçmişte mezun ettiği öğrencilerin çoğunun ilçede idareci ve öğretmen olarak görev aldığını görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. "Öğrencilerime yeniden ders verebilmek, onların çocuklarına ve torunlarına eğitim vermek beni çok mutlu ediyor," dedi Yılmaz.

Yıllar önce ayrıldığı Yüksekova'ya dönmek için eşiyle birlikte karar veren Yılmaz, babasının vefatı sonrası memleketini terk ederek eski görev yerine geri döndü. "Yüksekova'yı çok özlemişim. Burada eşimin de akraba ve dostları var. Buraya gelmek bana cennette olduğumu hissettirdi," diyerek duygularını dile getirdi. Yılmaz, eski öğrencilerinden yardım alarak ev bulduğunu ve geçtiğimiz yılın son aylarında taşındığını belirtti.

Emekli öğretmenin bu dönüşü, hem kendisi hem de ilçe sakinleri için mutluluk kaynağı oldu. Yılmaz, öğretmenlik yaptığı yıllarda kurduğu bağları yeniden canlandırarak eğitim alanında katkılarını sürdürmeye devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap