SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Artvinli folklorcuların büyük başarısı

Artvinli folklorcuların büyük başarısı

01 Aralık 2015 Salı - 09:55




Minikler düzenlemesiz dalda Artvin Tütüncüler Gençlik Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü oldu.





İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Spor A.Ş. işbirliğiyle organize edilen Minikler ve Büyükler Halk Oyunu Türkiye Şampiyonası’nın ilk ve ikinci etabı gerçekleştirildi. İkinci etabında düzenlemesiz dalda toplam 12 ilin yöresel halk oyunları takımlarının yarıştığı programda Diyarbakır birincilik elde ederken ikinci Erzurum, üçüncü de Artvin oldu. Fatih Spor Kompleksi’nde “Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız’’ sloganıyla gerçekleştirilen geleneksel düzenli ve geleneksel düzensiz oyun dallarında Minikler Türkiye Şampiyonası takımları yarıştı. Düzenlemeli dalda yarışmanın ilk etabında Van, Antalya, Artvin, Kars, İzmir, Kırklareli, Konya, Çanakkale ve Adana takımları yarıştı. Yarışmada takımların sergiledikleri oyunlar, 11 kişilik hakem kurulu tarafından değerlendirildi. Ardından dereceye giren ekiplere kupa ve madalya verildi.

YAZAN DA PROTOKOLDE

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmalarla Türkiye’nin yöresel ve kültürel zenginlikleri ile çok renkliliğinin tanıtımının yanı sıra bu kültürel ve folklorik değerlerin yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Yarışmalara Artvin’i temsilen katılan Tütüncüler Gençlik Spor Kulübü bir dereceye daha imza attı. 2015 minikler düzenlemesiz dalda Artvin Tütüncüler Gençlik Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü oldu. Müsabakayı Artvin Belediye Başkanı Erkan Yazan protokolden takip etti. Program öncesi bir konuşma yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, bu seneki sloganlarının “Uyuşturucuya karşıyız, halk oyunlarına bağımlıyız’’ olduğunu belirterek, “3 gün boyunca sürecek olan yarışmalarda 60 topluluğumuz Türkiye’nin en zengin renklerini burada sergileyecekler. Birlik beraberliğimizi burada el ele, kol kola aynı havayı teneffüs ederek taçlandırmak istiyoruz ‘ dedi.

Turan Şentürk

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap