A+ A-
Yorum
10

Bölgede dev operasyon! Göçmen ve kaçakçılar yakalandı

Yayın Tarihi: 25.09.2024 - 09:18
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aralarında Ordu ve Samsun’un da bulunduğu 27 ilde düzenlenen Kalkan-27 operasyonları kapsamında 84 göçmen kaçakçısı ve 29 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ve Samsun'un da aralarında bulunduğu 27 ilde gerçekleştirilen “Kalkan-27” operasyonları kapsamında son 4 gün içinde göçmen kaçakçılığına yönelik önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda 84 göçmen kaçakçısı ve 1.029 düzensiz göçmen yakalandı.

Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye'de yapıldı.

Son 4 günde gerçekleştirilen bu operasyonlarda, yakalanan 84 göçmen kaçakçılığı organizatöründen 25’i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı alındı. Diğerlerinin işlemleri ise devam ediyor. Yakalanan düzensiz göçmenler ise geri gönderme merkezlerine teslim edilerek ülkelerine iade edilecek.

Muhabir/Editör:Safiye Selçuk
Etiketler