SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Bu uygulama anti demokratik

Bu uygulama anti demokratik

06 Ekim 2013 Pazar - 09:26




Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık beldesi sakinleri çıkarılan yasa ile beldelerinin köy statüsüne düşmesine isyan ediyor. Meydancık halkı, beldelerini





Hayati AKBAŞ Çıkarılan yasa ile ülke genelinde bin 815 belde belediyesinin kapatılıyor olması ve bu yasanın Anayasa Mahkemesinden reddedilmesi kapanacak olan Meydancık beldesi sakinlerini üzdü. İlgili yasa ile Artvin’de Şavşat ilçesine bağlı Meydancık beldesi, Yusufeli ilçesine bağlı Kılıçkaya beldesi, Murgul ilçesine bağlı Damar beldeleri önümüzdeki yerel seçimler sonrası belediye özelliğini kaybedip köy olacaklar. Artvin’in Şavşat ilçesine bağlı Meydancık Belde Belediye Başkanı Nihat Acar; "Artık buradan sonra ülkemizdeki iç hukuk yolları kapanmıştır. Kararın ne olacağını bilmiyoruz. Şayet olumsuz bir durumla karşılaşırsak davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) götürmeyi düşünüyoruz" dedi. Acar, "Bölgemiz yeniden araştırsın. Hükümet kararı ile bu çok hassas belediyenin kapanmamasını istiyoruz. Kapatılması bu bölgenin yok olması anlamındadır. Turizmin bütün kollarının olduğu, yapılabildiği bir beldenin kapanmasının doğru olmadığını düşünüyorum. 2008 yılında Türkiye Avrupa Yerel Yönetimler şartına şartlı bir şekilde imza koymuştur. Bu yasanın içeriği de şudur: Bir yerde belde oluştururken o yörede yaşayan halkın oylarıyla, referandumla belde oluşuyor. Kaldırılırken de yine o bölgede yaşayan halkın isteğiyle, oyuyla kaldırılıyor. Şu anda burada anti demokratik bir uygulama yapılmıştır" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap