SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Cerattepe nöbetini gazeteciler devraldı

Cerattepe nöbetini gazeteciler devraldı

18 Ocak 2016 Pazartesi - 10:40




Artvin Gazeteciler Cemiyeti, Cerattepe’de sürdürülen maden nöbetinin 210’uncu gününde bölgeye gelip nöbete koyuldu.





Artvin Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde çıkartılmak istenen madencilik faaliyetlerine karşı yöre halkı 20 yıldır haklı mücadelesini sürdürüyor. Bu mücadele kapsamında 21 Haziran 2015 tarihinde başlatılan Cerattepe nöbetleri 210’uncu gününe ulaştı. Karlı ve soğuk havaya aldırış etmeyen Artvinliler gerek bulundukları topluluklarla gerekse bireysel olarak nöbet tutma görevlerini yerine getiriyorlar. Siyasi partiler, STK’lar, mahalle ve köy muhtarlıkları, ev kadınları, apartman sakinleri, iş adamları, üniversite öğrencileri gibi çok sayıda Artvinli sırası geldiği zaman, doğasını korumak için nöbet tutma görevini yerine getiriyorlardı. Bu kapsamda son nöbeti Artvin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri devraldı. Dernek Başkanı Zeki Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, Yeşil Artvin Derneği’nden Cerattepe maden nöbeti için gün talep ettiler. 210. nöbet gününü Halkevleri’nden devralan Artvin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri nöbet tutma görevini yerine getirdiler.

“BU İŞ ÇÖZÜLENE KADAR BURADAYIZ”

Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan ve yönetim kurulu üyeleri, karlı ve soğuk havaya aldırış etmeden nöbet tutan basın mensuplarına meşhur Artvin döneri ikramında bulundu. Cemiyet Başkanı Zeki Alkan, “Soğuk havaya rağmen nöbet tutma nezaketinde bulunan başta yönetim kurulu üyelerim ve basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Alkan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Artvin Gazeteciler Cemiyeti olarak Cerattepe’nin 210’uncu nöbet gününü devraldık. Doğduğumuz, çocukluğumuzun geçtiği bu toprakların yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bu iş çözülene kadar, madenciler burayı terk edene kadar Artvin halkı olarak her gün 24 saat nöbet tutacağız.” Nöbet tutma görevini yerine getiren Artvin Gazeteciler Cemiyeti üyeleri daha sonra nöbeti Hodlulara devrettiler.

Turan ŞENTÜRK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap