SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Cerattepe'de nöbet değişimi!

Cerattepe'de nöbet değişimi!

19 Aralık 2015 Cumartesi - 10:42




TES Artvin Şubesi ve Kamu-Sen yeniden Cerattepe’de nöbet tutmaya başladı.





Cerattepe nöbetleri 6 aydır 7 gün 24 saat aralıksız olarak devam ediyor. Cerattepe nöbetinin 180. gününde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen üyeleri de bölgede 48 saat boyunca nöbet tuttu. Başkan İsrafil Bayrak ve sendika üyeleri, kendilerine sıra geldikçe Cerattepe’ye gelerek bu kez 48 saat nöbet tuttuklarını, bundan dolayı da çok mutlu olduklarını söylediler. TES Artvin Şube Başkanı ve Kamu-Sen Artvin İl Temsilcisi İsrafil Bayrak, her zaman Hakk'ın, haklının, halkın ve doğruların yanında yer aldıklarını, Artvin halkının Cerattepe konusunda son derece haklı olduğunu, bir tercih meselesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Bayrak, "Biz Türk Eğitim Sen ve Kamu-Sen İl Temsilciliği olarak Cerattepe’de doğa nöbetlerimizi tutuyoruz. Sıra bize geldiğinde üyelerimizle birlikte nöbet alanına gelerek bu cennet gibi muhteşem doğayı yaşatabilmek için 'biz de varız' diyoruz. Artvin halkı bir tercihle karşı karşıya bırakılmıştır: 'Ya maden ya Artvin.' Elbetteki Artvin halkı 'Artvin' diyecekti. Biz de 'Artvin' dedik ve buradayız. Kaldı ki; madenler milli servetimizdir. Orada tüyü bitmemiş yetimin, gelecek kuşakların hakları ar. Bu maden yasasıyla çıkarılan maden ne milletin ne de devletindir. Ne çıkarsa çıkaran şirketlerindir. Bunlar devlete beyanı ölçüsünde yüzde 2, yüzde 4 devlet payı verirler, geri kalanı kendi hesaplarına gider. Madenlerin geliri şirket hesaplarına aktarırlar. Bir de olaya bu tarafından baktığınızda gerçekten insanın yüreği acıyor. Onun için biz buradayız. Onun için Cerattepe’nin, Artvin’in, halkımızın, ülkemizin yanındayız. Bu ülkenin milletin zenginliği olan madenlerin çıkarılabilecek, çıkarılmayacak yerleri var. Çıkarılamayacak yerleri var. Maden var diye her yerde maden çıkarılmaz ki. Bir de bu yönü var" dedi.

Turan Şentürk

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap