SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Cıngırt kayası turizme açılacak

Cıngırt kayası turizme açılacak

15 Aralık 2014 Pazartesi - 13:38




Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Fatsa'da bulunan Cıngırt Kalesi'nde çalışmalara devam ettiklerini, çalışmaların sonucunda ise, Ordu tur





Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yapraklı Mahallesi'nde bulunan Cıngırt Kayası Antik Dönem yerleşim yerinin kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fatsa ilçesinde bulunan ve iki yıl önce yüzey araştırması yapılan Cıngırt Kayası’nda 2 bin 150 yıl öncesine ait Helenistik dönemine ait veriler elde edildi. Kalede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, çalışmaların devam ettiğini ve önümüzdeki dönem turizme kazandırmayı hedeflediklerini belirtti. "EN ÖNEMLİ ETKEN KÜLTÜR TURİZMİ" Çalışması devam eden Cıngırt Kalesi'nin, çalışmaların tamamlanması ile önemli bir kültür turizmi alanı haline geleceğini ifade eden Toparlak, "Ordu'nun Cıngırt ve Kurul Kaleleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ise araştırma kazılarına başlanacaktır. Biz turizmi tek başına lokal düşünmüyoruz, bir bütünün parçaları olarak düşünüyoruz. Ünye'den başlayarak Mesudiye'ye kadar bir bütün içerisinde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Ordu'nun kültür, deniz ve doğa turizmi gibi önemli ayakları var. Ancak bu turizm çeşitliliğinin en önemli ayağı kültür turizmidir. Ne kadar kültür aktivitelerimizi ortaya çıkarırsak, turistlerinde buralarda o kadar fazla kalmasını sağlarız. Bu düşünce ile hareket ettiğimiz için doğa turizminin yanında kültür turizmine yaptığımız çalışmaları da aralıksız devam ettiriyoruz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap