SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun oldu!

Dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun oldu!

17 Mayıs 2016 Salı - 14:38




Bu tespiti ortaya koyup, özeleştirimizi yapalım. Bundan sonra işbirliği sağlayarak kentimize güzel hizmetler kazandıralım" dedi.





Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) düzenlenen, “Yerel Yönetimler, Sorunları ve Proje Bazlı Çözüm Önerileri” çalıştayında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Bir belediye başkanı olarak açıkça söyleyebilirim ki dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun olarak ifade ediliyor" dedi, üniversite ile işbirliğinin önemine işaret etti. Başkan Genç,"Bugüne kadar şehrimizde üniversite ile yerel yönetimler arasında gerekli koordinasyonu ve işbirliğini sağlayamadık. Bu bilim yuvasından şehrimiz için gerektiği gibi istifade edemedik. Bu tespiti ortaya koyup, özeleştirimizi yapalım. Bundan sonra işbirliği sağlayarak kentimize güzel hizmetler kazandıralım" dedi.

ÇÖZÜM OLARAK YAPILANLAR SORUN OLDU

Osman Turan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ile akademisyenlerin de katıldığı çalıştayda konuşan Başkan Genç, kent yöneticileri tarafından önceden çözüm olarak görülen projelerin bugün sorun olarak ortada kaldığını söyledi. Başkan Genç, bu projeleri yıkmak için kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bir belediye başkanı olarak açıkça söyleyebilirim ki dün çözüm olarak yapılanlar, bugün sorun olarak ifade ediliyor. Zağnos, Tabakhane, Pelitli ve Çömlekçi'de daha iyi bir yaşam adına yaptığımız binaları, bugün yıkıyoruz. Dün o binalar yaşam adına çözümdü. Bugün aynı binalar daha yaşanabilir bir şehir adına sorun oluyor. Bugün bu binaları yıkmak şehir adına güzel bir şey ama, bir maliyet, bir ekonomi gerektiriyor. Dolayısıyla bugün şehir adına atılan adımlar öyle adımlar olmalı ki elli yıl sonra konuşacak kişiler için bunlar sorun olmasın ve çözüm olmaya devam etsin. Bu nedenle bu sözü, bütün yapacağımız çalışmaların odaklanacağı söz olarak düşünüyorum."

KALICI PROJELER İÇİN KATILIMCI BELEDİYECİLİK


Belediye başkanlarının yetkisini kullanırken, şehrin diğer kurum ve kuruluşlarının da görüşlerini alıp, projelerini şekillendirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, "Belediye başkanı olarak yetkinizi kullanırken bizzat tahayyüllünüzde olan projeleri hayata geçirmeye çalışırsınız. Ama bu işi yaparken katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile şehir için düşünen, bilgi üreten kurumların, kuruluşların görüşleriyle projelerinizi şekillendirip harmanlayarak bir iş ortaya çıkarırsanız daha güzel bir iş yapmış olursunuz. Ve sizin yapmış olduğunuz iş, elli yıl sonrasına da, 150 yıl sonrasına da çözüm olmaya devam eder. Özellikle üniversitemizin şehirle entegrasyonunun, şehir menfaati için çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün kentsel dönüşümlerle uğraşıyoruz. Bu alanları yeniden planlarken de çok değerli bilim insanlarımızın görüşlerini alıp, buralara uygulamalar yapmamız lazım" dedi.

İNSAN ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI

Bilgi çağında üniversite-belediye işbirliğinin daha çok önem kazandığına dikkat çeken Genç, "Artık çağ, bilgi çağı. Bizim artık bu eski anlayışları bir tarafa bırakıp daha ileri uygulamaları da şehrimize kazandırmamız lazım. Bu konuda üniversitemizin katkıları olacağını düşünüyorum. Çok değerli hocalarımızın ve mühendislerimizin de katkılarıyla şehrimizde yeşili artırabilmek, daha iyi çevre koşulları halkımıza sunmak için Beşirli’de bir Eko-Park Projesi düşündük. İhale aşamasına geldik. Bu projede bilim adamlarımızın geliştirdiği çevreci sistemlerden yararlandık. Bundan sonra da üniversitelerimizle birlikte şehir ve çevre adına daha yaşanabilir, insan odaklı bir yönetim anlayışı ortaya koymamız lazım. İnsanı düşünen, insanların sağlıklı bir şekilde yaşayabileceği park ve yeşil alanları ortaya çıkarmalıyız. Bu nedenle üniversitemizi önemsiyorum. Bir kızıl dereli atasözü ile konuşmamı bitiriyorum; Biz bu dünyayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan ödünç aldık” diyerek konuşmasını noktaladı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap