SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Fındıkta büyük hedef!

Fındıkta büyük hedef!

07 Aralık 2013 Cumartesi - 09:14




Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 5 yıllık bir süreyi kapsayan proje ile Trabzon'da tüm yaşlı bahçelerin yenilenmesini hedefledikle





Projenin TTB'nin koordinatörlüğünde Fındık Araştırma İstasyonu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce fındık bahçeleri sökülüp yeniden dikilerek ve gençleştirilerek uygulanacağını anlatan Cirav, "Bunun için örnek bahçeler oluşturuyoruz. Bu bahçelerin bir kısmının tüm masraflarını fındıkla ilgili kuruluşlardan da sağladığımız destekle biz yapıyoruz. Arazisinin tamamını dönüştürmek isteyenlere de çeşitli şekillerde destek oluyoruz. Projede geleneksel ocak şeklinde dikimin yanı sıra tek sıra, tek ağaç türü dikim de yapılacak. Daha verimli çeşitler tercih edilecek" dedi. Cirav, "Projeye Fındık Tanıtım Grubu ve Karadeniz ile İstanbul İhracatçı Birlikleri, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği, Ulusal Fındık Konseyi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Ziraat Mühendisleri Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile fındıkla iştigal eden bazı firmalar destek veriyor" ifadelerini kullandı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap