SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Geleceğin minik elleri

Geleceğin minik elleri

12 Kasım 2016 Cumartesi - 11:06




Çeşitli ülkelerden ülkemize gelen çocuklar için proje hazırlandı.





Yetişme  Çağındaki Çocukları Koruma Derneği  kültürel etkileşimi sağlamak  ve çeşitli etkinliklerle birlikteliğimizi pekiştirmek ve kendi aramızdaki iletişim bağını güçlendirmek için ülkemize Afganistan , Suriye,  Irak vb. ülkelerden gelen çocuklarla ve aileleri özellikle anneleri ile birlikte bir proje oluşturdu. “Geleceğin Minik Elleri”  projesi ile ülkemize gelen çocukların bizim kültürümüze uyumlarını sağlamak ve onların iletişimle de oluşan travmaların azaltmak için oyunlarla ve drama ile birlikte zihinsel, psikomotor, sosyal ve öz bakım becerilerine katkıda bulunmak amacıyla dernek binasında etkinlikler yapılıyor. Eş zamanlı olarak çocukların anneleriyle birlikte kültür mozaiği oluşturmak için etkinlikler yapılarak iki kültürün birbiri ile etkileşim içine girmesini sağlamak amaçlanıyor.

KAYNAŞMA ETKİNLİKLERİ

Bu amaç dahilinde ilk başta 4-6 yaş çocukların dil gelişimini de arttırıcı kaynaşma etkinlikleri için 12 çocuk ve anneleri ile etkileşime geçilmiş ve 5 Kasım 2016 tarihinde Dernek Başkanı Nuray Usta, üyeler, gönüllüler ve eğitmenlerle birlikte tanışma çayı düzenleyerek derneğin proje amacını çevirmen yardımı ile ailelere anlattı bu eğitime katılabilecek aileler ve yaş aralığındaki çocuklar belirlendi. Her hafta iki gün çocuklarla eğitmenlerin ve dernek gönüllülerinin yapacağı çalışmalar planlandı. Çocuklarını getiren annelerle de yine iletişim için etkinlikler yapma kararı alındı. 2017’nin bahar aylarında kermes şeklinde düzenlenecek etkinliklerle de halk ile kaynaşma planlanıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap