SON DAKİKA



Haber > Giresun > Her mevsimin vazgeçilmez adresi

Her mevsimin vazgeçilmez adresi

12 Aralık 2017 Salı - 08:38




Giresun’da bölgenin incisi Bektaş Yaylası'nın en eski oteli Bektaş Karagöl Oteli’nin ortaklarından Ali Başdemir, gazetemize konuştu





Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Bektaş Yaylası’nın en eski üç yıldızlı oteli olan Bektaş Karagöl Oteli’nin ortaklarından işletmeci Ali Başdemir, temsilcimiz Erkan Başkıran’ın sorularını cevapladı. Bölgenin en popüler yaylalarından Bektaş Yaylası'nın sadece yaylacılık yapılan bir yer olmadığını, havası, suyu, doğası ve kardeşlik kültürü ile bölgenin en önemli kırsal ticaret merkezi olduğunu ifade eden Başdemir, pazar günleri kurulan halk pazarı ile hem bölgedeki yüzlerce obaya hem de çevre illerden bölgeye gelen insanlara hizmet verip onları bir araya getirdiğini söyledi.

Yaylada elektriğin olmadığı dönemlerde jeneratörlerle elektriğin sağlandığını, sineması dahi olduğunu aktaran Başdemir, Bektaş Karagöl Otel’in zamanın önemli fındık tüccarlarından olan Muhittin Ustalar tarafından ciddi bedeller ödenerek yaptırıldığını ve uzun yıllar yöre halkına ve Giresun turizmine hizmet verdiğini dile getirdi. Bir grup arkadaşın yeniden hayat vermek istediği ve eski geleneksel kültür ile modern hizmet anlayışını buluşturmak isteyen bu insanların yola çıkışını, amaçlarını ve yaptıkları çalışmaları taşımak istedik sayfamıza.

4 YILDIZLI BiR OTELLE AYNI KONSEPTE SAHiP

“Et, restoranımızın en önemli menüsü şüphesiz. Yaylamızın eşsiz güzellikteki ve doğallıktaki otları ile beslenen nefis kuzularımızdan oluşan etlerimiz; lezzeti tadı ve şifa veren kaynağı ile baş tacımızdır. Ancak bununla da yetinmedik. Pide ve yöresel yemeklerimizi de menümüze ekleyerek geleneksek tatlarımızın hem sunumuna hem de yaşamasına katkı sunmayı hedefledik. Kırk odamızla otelcilik hizmeti vermeye başladık. Oda konseptimiz 4 yıldızlı bir otelle aynı konsepte sahiptir. Kullandığımız ürün ve malzeme kalitemizle insanımıza ve doğaya en iyi hizmeti sunmayı amaçladık. Ayrıca Yeşil Yol da buradan geçiyor. O projede de emeği geçenleri tebrik ediyoruz.” 24 saat sıcak suyu, restoranı ve birinci sınıf otelcilik hizmetleri ile bölge turizmine çok ciddi katkılar sunmayı hedefleyen Bektaş Karagöl Oteli ve işletmecilerini yürekten kutluyoruz.

EŞSİZ BİR SERÜVENE DÖNÜŞTÜ


“Giresun turizminin önemli durakları olan; Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Yavuzkemal, Bektaş Yaylası ve Karagöl dağlarındaki krater göllerin birlikte düşünüldüğünde eşsiz bir serüvene dönüştüğü şüphesizdir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün de bu serüvene önemli katkıları vardır. Yine Girtap müdürümüzün de son zamanlardaki gayreti ile Giresun turizmi bölge hasreti çeken turistlerdeki payını ciddi oranda artıracaktır.”

POPÜLERLİĞİNİ YİTİRMESİ KANIMIZA DOKUNDU

“Önce acıdık yaylamıza. Hiç kimsede olmayan bir güzelliğe, havaya ve suya sahip ve bölge insanını bir araya toplayan yaylamız ve otelin zamanla geri gitmeye, popülerliğini yitirmeye ve günübirlik ziyaretçi sayısının düşmeye başladığını görmek kanımıza dokundu. Çünkü her tarafı imar edebilirsiniz ancak bu kadar geniş bir yelpazeden insanların bir araya toplanması boşuna değildir. Ve bunu ancak doğa kendisi sağlar. Bize düşen de doğal olarak var olanlar için gelen insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek altyapıyı ve hizmet gereklerini yerine getirmektir. Bu niyet ve düşünce ile yola çıktık” diye söze başladı işletmenin ortağı ve yöneticisi olan Ali Başdemir. İşte Başdemir’in samimi açıklamaları:

OTEL VE RESTORAN KIŞ BOYUNCA AÇIK

“Amacımız hikâye satmak değildir. Kendimiz bir otele ve restorana gidince neyi arıyor isek bize misafir olarak gelen insanlara da aynısını sunabilmeyi hedef edinerek çıktık yola. Çok para kazanmak değildir hedefimiz. Elbette kazanç olmadan bu tür işletmeleri ayakta tutmak oldukça zordur. Ancak asıl amaç doğal olarak var olanların korunması ve paylaşılmasıdır. Yöremiz doğal olarak birçok artıya sahipken hizmet sektörü açısından eksik ve yetersizliklerimizin olduğuna şahitlik etmiştik. Bunun anlatarak ve eğiterek düzelebileceğine olan etkinin rekabet ortamıyla daha da artacağına inandık. İlk defa bu sene işletmeye açtığımız otel ve restoranımızı kış boyu açık tutmayı hedefliyoruz. Bu hedefin bizi ciddi anlamda yoracağının farkındayız. Ancak ilk defa bütün bir sezon boyu açık kalmayı başararak neredeyse Bektaş Yaylası tarihi boyunca bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. İnsanların kış boyu özlem duydukları ancak ulaşım ve konaklama imkânı bulunmayan yaylamızda bu imkânı insanımıza ve doğaseverlere sunmak bizi fazlasıyla heyecanlandırdı.“


ÇOK BÜYÜK EMEKLERi VAR

“Kışın iki önemli sorunla mücadele edeceğiz: Ulaşım ve enerji. Sayın valimiz Harun Sarıfakıoğulları ile kış öncesi yaptığımız görüşmede destek sözü aldık. Yine Dereli, Yavuzkemal ve Bulancak belediye başkanlarımızın da ulaşım ve altyapı konusundaki katkıları ile zoru başarıp sezonu kapatmadan baharı yaylamızda karşılamak istiyoruz. İl Özel İdaresi'nin de hem altyapının iyileşmesi su ve ulaşım konusunda çok büyük emekleri var hem de kış sezonu boyunca bizlere büyük katkıları olacaktır. Aslında bu güç birliği ile sadece yaylamız ve otelimiz değil, aynı zamanda Giresun ve bölge turizminin de kapısı kış boyu sonuna kadar açık kalacaktır.”

LEZZET VE iSTiRAHAT ÖNEMLiDiR

“Biliyoruz ki insanımız bunca yolu bina görmeye otel görmeye gelmeyecektir. Zaten bunlar geldikleri yerde ziyadesiyle var. Amacımız bizim için gelmeyen bu insanları geldiklerinde mutlu ederek, ihtiyaçlarını medeni insanlara yakışır tarzda gidererek ve dinlenmiş olarak uğurlamaktır. Bunun için lezzet ve istirahat önemlidir. Bunlar kadar önemli olan bir hususta bu hizmetleri vermek için insanları buraya çeken doğaya zarar vermemek ve onu korumaktır. Sırf bu yüzdendir ki eski bir binanın tadilatı ile bu hizmeti vermeyi amaçladık. Yoksa belki konum olarak daha isabetli noktalarda otel inşa etmek mümkündü.”

PERSONEL iHTiYACI ÇOK BÜYÜK SIKINTI


“2017’nin ortalarında hizmet vermeye başladık. Personel ihtiyacı en önemli sıkıntılarımızdan birisidir. Otel ve restoranımızın hizmete girmeye başlaması ile bölgede yemek ve barınma hizmeti veren diğer işletmelerde de ciddi iyileştirmeler olacaktır. Bu yönüyle de işletmenin bölgeye önemli katkıları olmuştur.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap