SON DAKİKA



Haber > Giresun > Keşap gelişiyor güzelleşiyor

Keşap gelişiyor güzelleşiyor

10 Ocak 2018 Çarşamba - 07:20




Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Söz verdiğimiz gibi ilçemiz gelişiyor ve güzelleşiyor” diye konuştu.





Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, gazetemize açıklamalarda bulundu. Giresun Temsilcimiz Erkan Başkıran’a konuşan Emür, ilçedeki çalışmalarını anlattı. Emür, 2018’in Haziran ayında doğalgaz için ilk kazmanın vurulacağını belirtirken mega projeyi hayat geçirmelerinin mutluğu içinde olduğunu da belirtti. İşte Emür’ün açıklamaları…

“İnşallah yaz ayının başlangıcında Keşap’ımız doğalgaza kavuşacak. AKSA Ordu-Giresun Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile 4646 sayılı Doğalgaz Piyasası Kanunu ile ilgili mevzuat uyarınca Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 19.07.2017 tarih ve DAG/1258-5/160 no’lu lisans verilen Ordu, Giresun, Fatsa, Ünye, Terme ve Çarşamba şehirlerinden oluşan Dağıtım Lisansına 17.08.2017 tarih ve 7240-3 sayılı Kurul Kararı ile KEŞAP İlçesi de ilave edilmiş ve lisans tadil işlemleri tamamlandığı resmi yazı ile tebliğ edildi. Artık Keşap’ta doğalgaz lisansını almış ilçeler arasına girmiştir.”

TAŞIN ALTINA EL KOYDULAR

“Bakanımız Nurettin Canikli başta olmak üzere bürokratiklerimize, AKSA Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım Bölge Müdürü Doğan Gürler ve Giresun İl Müdürü Hakkı Kahya’ya katkılarından dolayı teşekkür ederim. Zaman zaman konu ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantıları gerçekleştirdik. Gerek yazılı medya, gerek insört, gerek ilçeye astığımız bilgilendirme pankartlarıyla, gerek el ilanlarıyla hemşerilerimize doğalgazın önemine vurgu yaptık. Doğalgazın temiz ve ucuz bir enerji potansiyeli olduğundan bahsettik. Gönülden bizi destekleyen Keşaplı hemşerilerimize, Keşap Belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza taşın altına elini koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

iPi BERABER GÖĞÜSLEDiK


“Yatırımın hayata geçmesi için gereken bir süreç vardı. El ele verip sürecin tamamlanmasını sağladık. Bu ipi beraber göğüsledik. Bizde palavra olmaz. Biz ne söz verdiysek yerine getiririz. Önümüze koyulan engellere rağmen bütün sorunları tek tek aşarak modern bir Keşap için günümüzün önemli ihtiyaçlarından biri olan doğalgazı ilçemize kazandırdık. Bundan sonra yaz nüfusumuz ile kış nüfusumuz da aynı kalacak. Yaz kış sıcak su, temiz hava ilçemizde olacak. Keşap’ın, en güzel yatırımlara ve her şeyin en iyisine layık olduğunu bir kez daha göstermiş bulunuyoruz. Doğalgaz yapılması açısından teknik ve yasal herhangi bir engel kalmamıştır.”

UCUZ ENERJi

“Hemşerilerimiz bu vesile ile temiz ve ucuz enerjiye kavuşmuş olacaklar. Allah izin verirse doğalgazın ilk kazması yaz ayı başında vurulacak. Keşaplı, hemşerilerimize de bu mahiyette müjdeyi vermek isterim. İnşallah doğalgaz bu yıl ilçemizde, geniş alanları kapsayarak bir nimete dönüşecek.”

BAĞLANTI HATTIMIZ GELİŞTİ

AKSA Ordu Giresun Doğal Gaz Dağıtım Bölge Müdürü Doğan Gürler ise, “Enerji Bakanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun tüm ilçelere Doğalgaz götürülmesi hassasiyeti noktasında Keşap’ta lisans programına dahil edildi. Alt yapı çalışmalarımızın nasıl yapılacağı konusunda belediye Başkanımız ile çalışma yapıyoruz. 2018 yılında yaklaşık 20 bin metrekarelik doğalgaz ve bağlantı hattı geliştirerek yaklaşık 5,5-6 milyonluk bir yatırımı öngörüyoruz” dedi.


STANDART KAZANDIK

Keşap Belediyesi sosyal belediyecilik projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bugüne kadar yaptığı birçok projeyle örnek teşkil eden Keşap Belediyesi, şimdi de sokak hayvanları için doğal ortamda ‘Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’ yapıyor. Yapılan yatırım, hizmet ve düzenlemelerle son yıllarda yaşam standartlarının yükseldiğini belirten Keşap Belediye Başkanı Mehmet EMÜR, “Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezi’nin hayvan hakları açısından Keşap için önemli bir proje” dedi.

TURiZM FAKÜLTESi HIZLA YÜKSELiYOR

“Turizm Fakültesi'nin, Keşap’a ve turizm sektörüne önemli hizmetler sunacağına inanıyorum. Keşap’ta üniversite kurulmasının bir zamanlar hayal dahi edililemiyordu. Şimdi Turizm Fakültesi inşaatının belli bir aşamaya geldiğini gördük. Turizm Fakültesi ihalesi yapılmıştı, yer teslimi yapıldı. Üstlenici firma tarafından hızlı bir şekilde inşaatı başlanıldı. En kısa zamanda tamamlanması için takiplerimiz devam edecek. Burası tamamlandığında Keşap ilçemiz Karadeniz'in en gözde ilçelerinden birisi olacak. Keşap Turizm Fakültesi arazisinde başlatılan çalışmalar kapsamında, Turizm Fakültesi Toplam 22 Dönümlük arazi üzerine kuruluyor. Temel alanı 1500 metrekare üzerine toplam 11 bin metrekare inşaat alanı olacak olan 4 yıllık Keşap Turizm fakülte binası, Bodrum dahil 7 katlı olacaktır.”

ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR


Emür, “Keşapspor  daha başarılı çalışmalar ile birlikte ligde şampiyon olacaktır.  Ben teknik ekip ve tüm futbolcularımıza güveniyorum. Birlik ve beraberlik içinde olup sezon sonunda mutlu sona hep birlikte ulaşacağız” dedi.

TEDBiRLER ALINACAK

“Belediyemiz tarafından başlatılan hayvan barınağı inşaat çalışmaları devam ediyor. Hayata geçirmeyi düşündüğümüz 'Hayvan barınağı' projesi ile sokak hayvanları için önemli bir eksikliğin giderilecek, ayrıca ilçemiz sakinlerinin huzuru ve sağlığı için de gereken tedbirler alınabilecektir. Hayvan barınağımız şimdiden hayvan severlere ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap