SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İnsanlık yoğun bakımda!

İnsanlık yoğun bakımda!

18 Kasım 2015 Çarşamba - 09:33








Çağ atlayan sağlık sistemi, Artvin Devlet Hastanesi’nde büyük bir dram yaşatıyor. 85 gündür yoğun bakımda yatan Ayşe Özçelik’i bir ambulansla Eskişehir’e yollayamayan sistem, eşi İbrahim Özçelik’in her gün parklarda yatıp kalkmasını seyrediyor, vicdanları yaralayıp insanlığı her gün yeniden öldürüyor!

Artvin Devlet Hastanesi’nde büyük bir dram yaşanıyor. Eşi Ayşe Özçelik’i 85 gün önce yoğun bakım servisine yatıran Artvin Yusufelili İbrahim Özçelik, eşinin tedavisinin uzaması ile birlikte büyük bir mağduriyet yaşamaya başladı. Artvin Merkez’de ikamet edeceği bir adresi olmayan talihsiz adam bir yandan eşinin tedavisi ile ilgilenirken, bir yandan da kendi iaşesini çözmeye çalışıyor. Eşini, çocukları ve yakın akrabalarının yaşadığı Eskişehir’e götürerek, bakımı kolaylaştırmak isteyen İbrahim Özçelik, Artvin Devlet Hastanesi yetkililerine müracaat ederek sevk konusunda destek istedi.

Devlet Hastanesi yetkililerinin Eskişehir’deki bir hastanede yoğun bakım servisinde yer ayarlanması gerekliliği şartı üzerine harekete geçen İbrahim Özçelik, bu durumu da Eskişehir’de yoğun bakım servisinde yer olan uygun bir hastane bularak çözmesine karşın sevk işlemi yine gerçekleşmedi. 85 günü aşan yoğun bakım sürecinde mağduriyeti gün geçtikçe artan İbrahim Özçelik, çaresiz kaldı. Hem madden hem de manen zarara uğrayan İbrahim Özçelik, sorununa çözüm arıyor. İbrahim Özçelik, “85 gündür buradayım. Yusufeli’nden geldik.

Eşim Ayşe Özçelik felç geçirdi ve durumu ciddi. 85 gündür hastanede eşimin tedavisi devam ediyor. Ben burada otelde kaldım. Sürekli otelde kalmaya maddi durumum elvermiyor. Burada evlerinde kalabileceğim bir tanığımda da yok. Eskişehir de evladım var, eşimi alıp tedaviyi orada devam ettirmek istiyorum ancak eşim şuan yoğun bakımda makinelere bağlı bir şekilde yaşamak için mücadele ediyor. Ambulansla Eskişehir’e götürmek istiyorum ama hastane yetkilileri bunun mümkün olmadığını söylüyorlar. Bir hastaya ambulans verilmesi için, aynı güzergaha sevk edilebilecek iki hasta olması lazımmış. Bekletiliyorum şuanda ama dayanacak gücüm kalmadı.Daha ne kadar bekleyeceğim? Yeterince mağdurum, biran önce yetkililerin sesimi duymasını istiyorum. Sayın Artvin Valisi Kemal Cirit’in çok duyarlı olduğunu duydum. Kendisinden destek istiyorum. Ben para pul istemiyorum, daha iyi şartlarda eşime bakabileceğime inandığım Eskişehir’e sevk istiyorum. Bana bunu çok görmesinler lütfen” diyerek sesini duyurdu. Çaresiz adam İbrahim Özçelik sesini bu şekilde duyururken, onun özellikle sesini duyurmak istediği yetkililerin bu mağduriyeti çözüp çözmeyecekleri merak konusu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap