SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karadeniz’de sınır ötesi fırsat için proje çağrısı!

Karadeniz’de sınır ötesi fırsat için proje çağrısı!

01 Nisan 2023 Cumartesi - 09:44




Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’nın yürüttüğü, bölge ülkeleri işbirliğiyle ilerleyen Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programının 2021-2027 dönemi başvuruları önceki gün açıldı. Yedi ülkenin katıldığı programın toplam bütçesi 72 milyon Avro olarak belirlenirken, Türkiye’den Karadeniz hattındakı 25 ile başvuru hakkı tanındı.





Bölgedeki işbirliği potansiyellerine mali destek sağlayacak programdan İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane’den katılımcılar başvurabilecek. Söz konusu illerden merkezi-yerel yönetimler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve eğitim araştırma ile kamu hukukuna tabi kuruluşların hazırlayacağı projeleri, bölge ülkelerindeki üç-dört kurum ve kuruluşla kuracağı ortaklıkla yürütmesi gerekecek. 

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, “Programdan daha çok faydalanmak üzere kamu kurumlarımızı, üniversitelerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı diğer ülkelerle ortaklık kurmaya ve proje sunmaya davet ediyorum” dedi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap