SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Karayolları'ndan yatırıma engel!

Karayolları'ndan yatırıma engel!

20 Ocak 2015 Salı - 11:05




Karayolları’nın Yalıncak’ta üst geçit yapma girişimleri arapsaçına döndü.





Trabzon’a eğitimde önemli katkı sunan Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi girişine üst geçit yapmaya kalkışan Karayolları bu kez Uzunalioğlu Şirketi’nin yaklaşık 200 kişiye iş imkanı sağlayacak yatırımına gölge etmeye başladı. Belediyenin onay verdiği üst geçit, yapılacağı alanın bir başka işadamının yatırımını engelleyeceği için yapılan haklı itiraz sonrası Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi girişine kaydırıldı. Karayollarının bu kararı kendi başına buyruk alarak Trabzon’a önemli istihdam sağlamak için uğraş veren Uzunalioğlu Şirketler’in mağdur olmasına neden oldu. Uzunalioğlu Şirketler Müdürü Murat Erata, yapılan uygulamanın ‘Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek’ sözüne benzediğini belirterek, “Yalıncak mevkii Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi önünde yapımına başlanan ve ardından Ortahisar Belediyesi’nin onaylamış olduğu projenin bir anda durdurulması manidardır. Üstgeçidin yatırım yaptığımız alanın önüne yapılması çok ciddi zararlara yol açacaktır” dedi.

RAPORLAR HİÇE SAYILDI

Erata, üst geçit için verilen raporlar ve alınan kararlar hiçe sayılırken, yatarım yapanların alın terlerine de gölge düşürülmeye çalışıldığını belirterek şunları söyledi: “İş alanı oluşturmak için çırpınan müteşebbislerin ve eğitime yatırım yapan üniversitenin heyecanına sekte vuran anlayışın kendi başına buyruk hareket etmesi kabul edilir bir karar değil. Ortahisar Belediyesi’nin onayladığı yerin iptali sonrası üst geçin yapımı için başka alanların tespit edilmesinde sağlıklı karar alamayan Karayolları tüp geçit ya da ışıklı geçit yapılması yönündeki isteklere duyarsız kalmıştır. Yatırımına başladığımız tesisin giriş ve çıkışına denk gelen bu üst geçit telafisi mümkün olmayan zarara yol açacaktır. Üst geçit yerine Avrasya Üniversitesi yönetiminin bütün harcamayı kendisinin yaparak alt geçit yapmasına kulak tıkayan Karayolları, belediyenin 29.12.2014 tarihinde ışıklı olarak kalması veya alt geçit yapılması konusundaki görüşünü dahi ciddiye almamıştır.” Karayollarının Trabzon’a üst geçit işkencesi yapması sadece işadamlarının ve üniversite yönetiminin değil kent sakinlerinin de tepkisini çekiyor. Şimdi sorulan soru: Karayolları’nın üst geçit konusunda başına buyruk davranmasına kim dur diyecek?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap