SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Madene hayır oturma eylemi yer değiştirdi!

Madene hayır oturma eylemi yer değiştirdi!

18 Mayıs 2013 Cumartesi - 09:15




Artvin Kafkasör Dağı'nda, Genya ve Cerattepe bölgesine maden ruhsatı verilmesine tepki amacıyla çevrecilerin yaptıkları eylemlerin adresi bu kez Yıldı





Tolga GÜL Kafkasör Yaylası Genya ve Cerattepe bölgelerine madencilik faaliyetlerine tepki için çevreci örgütler ve vatandaşların eylemleri devam ediyor. Maden şirketi önünde gerçekleştirilen oturma eyleminin beşinci nöbet günü Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği üyeleri tarafından yapıldı. Maden şirketinin Halkevi Caddesi üzerinde bulunan iş yerinin kapısında gerçekleştirilen oturma eylemi bu kez şirketin ofisini Yıldız İşhanına taşıması nedeniyle İnönü Caddesi üzerinde bulunan Yıldız İşhanı önünde gerçekleştirildi. Artvin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Alpaslan, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’ın da katıldığı oturma eylemine üyelerin katılımları oldukça fazlaydı. Şirketin önceki iş yerinden taşındığı gerekçesiyle, oturma eylemlerine burada devam edeceklerini ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Demirhan Elçin, "Artvin’de madene karşı mücadelenin bir parçası olan maden şirketinin ofisinin önünde nöbet tutmak eylemlerimizden bir tanesiydi. Bugün beşinci nöbet gününde oda üyelerimizle birlikte tüm Artvin halkı olarak öfkemizi göstereceğiz. Bu mücadele böyle devam edecek. Yerli iş birlikçilere karşı bu protestomuzda maden şirketine ev verenlere, ofis verenlere fırsat vermeyeceğiz, özellikle alışveriş yapmayacağız" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap