SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Mahallemizde huzur sağlandı

Mahallemizde huzur sağlandı

16 Aralık 2016 Cuma - 09:29




Muhtarlarla söyleşilerimizde bu kez Değirmendere Mahallesi’ne konuk olduk.





Muhtar İsmail Pekin, mahallesinin sorunlarını büyük ölçüde aştıklarını dile getirirken huzur için gençlere sevgi ile yaklaşılıp düzgün üslup kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Mahalledeki garibanlara adeta babalık yaptığını belirten Pekin, samimi açıklamalar yaptı...

Ben göreve geleli yaklaşık 3 buçuk sene oldu. Mahallemiz benden önce her anlamda Trabzon’un en berbat mahallelerindendi.  Benden önceki muhtarım 11 sene muhtarlık yaptı ama ne yazık ki işinde yeterince özverili davranmadı.  İlk olarak uyuşturucu madde kullanımını ortadan kaldırmaya uğraştık. Tabii insanlar çocuklara sevgi göstermediği için onlar da uyuşturucuya başvurdu. Ben de bunu önlemek adına sevgi gösterdim, yakınlık gösterdim ve bu olayı neredeyse kaldırdım mahallemden. Kazanılmayan bir insan yoktur, yeter ki yaklaşım ve üslup güzel olsun.

SARHOŞ DOLUYDU

Mahallemizi en güzel mahallelerden birisi haline getirdik. Buradaki parkımıza ailecek gelme lüksümüz yoktu. Zira sarhoşlarla doluydu. Gece buradan geçemezdik, mecburen alttaki yolu kullanırdık. Can güvenliğimiz tehlikedeydi. Bu sorunları ortadan kaldırdık. Şimdi saat 2’ de de buradan rahatlıkla geçebiliyoruz. Parkımız şu an tam bir aile ortamı haline geldi. Çok da güzel bir manzaramız var. Yazın aileler çocuklarını alıp buraya gelip istedikleri gibi çaylarını içip manzaranın tadını çıkarıyorlar. Muhtar olarak bütün mahallenin garibanlarına yardım ediyorum.  Mahallelinin hepsini bildiğim için onlara karşı yardım konusunda çok titiz davranıyorum. 

ABİLİKLE BAŞARDIM


Boztepe Mahallesi yolundaki mezarlığın orada bir parkımız vardı ve çok harap bir durumdaydı. O parkımızın da kullanıma kazandırılması konusunda çok çalıştım. Mahalle boyunca yol kenarlarında gençler dizilirdi, kavga dövüş ne ararsan vardı. Huzur yoktu mahallemizde, zamanla bu problemi de aştık. Artık huzuru da sağladım ama bunu kabadayılıkla değil abilik yaparak sağladım. Gençlerimiz bizim çocuklarımız. Bir şekilde onları kazanmaya çalışıyoruz. Herkesin çocuğu var ve biz onları kaybetmemize neden olacak her şeye karşı savaş açtık.

İSTEDİĞİMİZİ ALIYORUZ

Belediyelerle aramdaki ilişki 10 numara. Allah devletimize zeval vermesin. İstediğimiz her şeyi alıyoruz. Biz istemekle mükellefiz, onlar da yapmakla mükellef. Ben şu ana dek ne istediysem karşılığını aldım. Bizim muhatabımız Ahmet Metin Genç olduğu için onunla iletişim kuruyoruz ve Ortahisar Belediyesi’nden tüm destekleri alıyoruz. Milletvekilleriyle de diyaloğumuz gayet iyi. Bakanımızı bile aradığımızda hemen telefonumuza dönüş yapıyor. Hepsi bizim Ankara’daki elimiz ayağımız.  Zaten onları biz seçtik ve kendimiz için değil mahallemiz için bir şeyler isteriz.

KAVŞAK BÜYÜK SORUN

Doğalgaz istiyoruz. Bunu gündeme de getirdik ama sanıyorum ki şu an yıkım sebebiyle beklemede. Gerçi mahallelimiz sobaya alışmış, 7 bin lira para verip de abone olabilecek insan sayısı az. Evlerimiz eski ama yine de doğalgaz mahallemize girmeli. Değirmendere kavşağı en önemli sorunumuz. Ne yazık ki kısacık mesafeyi uzun sürede geçebiliyoruz. Süleyman Soylu bakanımız bakan olmadan önce bize bu yola kavşakların ve dal-çık yapılacağına dair söz vermişti. Ama hala gelişme yok. Bunun aşılmasının tek yolu da istimlak yapılmasıdır. Şu an Değirmendere’nin konumu oldukça önemli ama trafiğin harap görünümü bu mahalleye yakışmıyor.


KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖRÜLÜR MÜ BİLMEM

Çömlekçi’den sonra bizim mahallemizin de kentsel dönüşüm kapsamına alınacağı belirtiliyor. Ama biz görür müyüz, onu bilmiyorum. Evlerin bu haliyle doğalgazı da almamıza imkan yok. Mahallede babalık yapıyorum. Mahalledeki büfeden ve şahsıma ait çay ocağında kazandığım ne varsa mahalledeki garibanlara harcıyorum. Bu benim çok hoşuma gidiyor. Bana dua edildiği zaman çok mutlu oluyorum. Her yeri temizledik mahallemizde. Camilerimizi onardık. Benim muhtarlığım döneminde mahalleme bir tane bile polis aracı kavga yüzünden girmedi.

DOLMUŞUMUZ YOKTU

Değirmendere’mizin dolmuşu yoktu. Onu da kazandırdık. Cemiyet başkanımızla konuştuk, ‘olmaz’ dedi ama bu işin üzerine gittim. Duraktaki arkadaşlarımla iletişim kurdum ve dolmuş hattını da mahallemize getirdim. Şu an şoförlerimiz de bana dua ediyor, o dolmuşları kullanan vatandaşımız da. Bir şeyleri yapmak önemli, kapasite ve başarmak önemli, biz de başardık. Yapılmayacak bir şey yok, isteyeceksiniz ve olacak. Görevimden dolayı mutluyum. Mahallelimin kapısını çalıp sorabilirsiniz ‘mahallenizde neler değişti’ diye. İnanın burada hiçbir şey eskisi gibi değil. Güzel gelişmeler oldu. Yerimiz de güzel. Her yere yakınız iş konusunda. Manzaramız da harika.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap