SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Milletvekili Mustafa Demir: "Önce Meslek Sonra İst

Milletvekili Mustafa Demir: "Önce Meslek Sonra İst

17 Nisan 2012 Salı - 17:51




Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, işsiz vatandaşların meslek kursları ile önce vasıflı hale getirildiğini,





AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, başkan yardımcıları İrfan Kalyoncu ve İsmail Hut ile birlikte İl Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Müdür vekili Hasan Kılıçarslan’dan kurum faaliyetleri hakkında bilgi alan milletvekili Mustafa Demir, hizmet binasını inceledi. Personelle sohbet eden Demir, vatandaşların iş sahibi yapılması için yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Sonrasında meslek edindirme kursları ile yürütülen diğer projelerin son durumu değerlendirildi. Hükümet olarak Türkiye genelinde işsizlik oranlarının minimum seviyeye indirilmesi için büyük çaba gösterildiğini belirten Milletvekili Mustafa Demir, özellikle yeni istihdam alanlarının oluşturulması için devlet desteği ve özel sektör işbirliği ile büyük atılımların gerçekleştirildiğini kaydetti. Günümüz dünyasında ülkelerin gelişmişlik göstergelerinin içinde yer alan ekonomik gücün parçası olan kalifiye insan gücü istihdamının önemini koruduğunu ifade eden Demir, piyasanın yetişmiş insan gücünü oluşturma ve artırma konusunda iş gücü yetiştirme, mesleği olmayana ve kendi işi yapmak isteyenlere meslek edindirme kurslarının artırılarak devam ettiğini kaydetti. Artık günümüzde ‘her işi yaparım’ devrinin bittiğini, mutlaka bir meslek sahibi olunması veya mesleği olanların kendilerini daha da geliştirerek iş hayatında yerini almaları gerektiğine vurgu yapan Demir, “İşsiz vatandaşlarımıza yönelik açılan meslek edindirme kurslarında hem para ödüyor hem de vatandaşlarımızı bir meslek sahibi yapıyoruz. İş hayatında hiçbir vasfı olmayan bir vatandaşımız, verilen meslek eğitimleriyle vasıflı hale getirilerek iş hayatında yerini almaları sağlanıyor. İllerimizde ihtiyaca göre çeşitli meslek kursları düzenlenip istihdam alanlarına yönlendirilerek vatandaşlarımız hem iş sahibi yapılıyor, hem de sektörün vasıflı çalışan ihtiyacı karşılanıyor. Bunun yanında mesleği olup da mesleki bilgisini artırmak ve kendini daha fazla geliştirmek isteyenlere meslek geliştirme kursları veriliyor. Mesleği olanlara iş kurmaları için hibe destekleriyle de yardımcı olunuyor. Ülkemizde işsizliğin azaltılması için elimizi taşın altına koyuyor, yeni projeler üretiyoruz. Özel sektörümüzü de bu süreçte destekleyerek gelişmesini, yeni istihdam alanlarının oluşumu için çalışıyoruz. Tabii bir anda tüm sorunları çözmek mümkün olmuyor ama önemli mesafeler alındı” diye konuştu. Son dönemde ülke genelinde ayrıca 200 bin gencin vasıflı hale getirilmesi hedefinin yanında, toplum yararına yapılacak işler yoluyla 6 aya kadar iş imkanı oluşturulduğuna dikkat çeken Demir, bu kapsamda yaklaşık 120 bin işsizin başta okul ve sağlık kuruluşlarında çalışması gibi projelerin olduğunu vurguladı. Demir, lise ve üstü eğitim aldığı halde işsiz olan 100 bin gencin ise stajyer olarak istihdam edilmesi sağlanarak, iş tecrübesi kazanıp iş bulmalarının önünün açılması yönünde çalışmaların olduğunu da hatırlattı.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap