SON DAKİKA



Haber > Ordu > Eski Bakan Şükrü Yürür son yolculuğuna uğurlandı

Eski Bakan Şükrü Yürür son yolculuğuna uğurlandı

09 Aralık 2023 Cumartesi - 14:22




Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Şükrü Yürür, Ordu'nun Ünye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.





79 yaşında vefat eden Şükrü Yürür için Ünye Büyük Cami'de öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynar, Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Büyükşehir Belediye Başkanı M.Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe çok sayıda bürokrat ve vatandaşlar katıldı. Şükrü Yürür'ün cenazesi, Şeyh Yunus Emre Kabristanlığı'na defnedildi.

Şükrü Yürür, Anavatan Partisi’nden 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönem Ordu Milletvekilliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.



ŞÜKRÜ YÜRÜR KİMDİR?

1944 yılında Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya gelen Şükrü Yürür, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu.

Yürür, Ticaret Bakanlığı Yurttaş ve İç Ticaret Genel Müdürü ve Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Anavatan Partisi (ANAP) döneminde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulunan Yürür; 17, 18, 19, 20 ve 21'inci dönemlerde ANAP Ordu Milletvekili olarak seçildi. Yürür, evli ve 2 çocuk babasıydı.Ordu'nun önemli bir değeri olan Yürür şehre verdiği hizmetlerle senelerce anıldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap