SON DAKİKA



Haber > Ordu > Ordu’da denizden zehir fışkırıyor!

Ordu’da denizden zehir fışkırıyor!

03 Aralık 2022 Cumartesi - 10:50




Adıgüzel, “Ordu’da Karadeniz suyundaki arsenik zehirlenmesine ne neden olabilir? İşte Fatsa’da siyanürle işletilen altın madeni ve İlküvez’deki kimyasal atık içeren çöp sahası” dedi.





RAPOR KTÜ’DEN

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Karadeniz’deki zehirli madde ve Ordu denizindeki arsenik oranına dikkat çekti. Adıgüzel, “Karadeniz suyundaki zehirli madde miktarı bir raporla ortaya konuldu. Raporu düzenleyen kim? KTÜ. Sakarya'dan Artvin'e kadar 11 ilden 31 farklı noktadan örnek alındı. Zehirli ağır metallerde Ordu 2. ya 3. sıralarda. Arsenik maddesinde ise Ordu birinci sırada” dedi.

ALTIN MADENİ…
 
Adıgüzel; “Fatsa’da siyanürle işletilen altın madeninin etkilediği alanlarda ve çevre akarsularda arsenik, kurşun gibi ağır metallerin kat kat fazla olduğunu belgeleriyle ortaya koymuştuk. Ordu’da Karadeniz suyundaki arsenik zehirlenmesine ne neden olabilir? İşte Fatsa’da siyanürle işletilen altın madeni ve İlküvez’deki kimyasal atık içeren çöp sahası” diye konuştu. 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap