SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ortahisar'da kar seferberliği

Ortahisar'da kar seferberliği

08 Ocak 2015 Perşembe - 13:48




Dün akşam itibari ile yağan yoğun kar nedeniyle Trabzon da kapanan yolları açma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.





Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa oluşturmuş olduğu kriz masası dün akşamdan itibaren yağan yoğun kar dolayısıyla kapanan yolları açma çalışmalarına devam ediyor. Yoğun bir şekilde yağan kar yağışı nedeniyle kapanan ana arterleri açma çalışmaları sürdürülmekte. Öncelikle hastane yolları ulaşıma sürekli açık tutulmaya çalışıldığını belirten, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,”Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte oluşturduğumuz kriz masası ile Trabzon’da kapanan öncelikle ana arterlerin ve Hastane yollarını sürekli açık tutmaya çalışıyoruz.  Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Büyükşehir Belediyemizle birlikte kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz,  karla mücadelede buzlanma oluşabilecek yollarımızda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapmaktadır.

ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKMAYALIM

 Ortahisar'da yağan kar nedeniyle  vatandaşlara seslenen  Ortahisar Belediye başkanı Av. Ahmet Metin Genç trafiğe çıkacak olan araçların mutlak  zincir ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamalarını istedi. Başkan  Genç tedbirsiz  şekilde trafiğe  çıkan araçlarımız hem kendi  canlarını tehlikeye attığı gibi karşıdaki insanın  canını tehlikeye atabiliyor. Bu bağlamda insan hayatı her şeyden önemlidir. Lütfen zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkmayalım. Yola zincirsiz ve kar lastiği olmadan çıkan araçlar aynı zamanda trafiği de aksatıyor " dedi.

350 KİŞİ İLE MÜDAHALE EDİYORUZ

 Gece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle  bir yandan  Belediyemiz 45 makine  ile kar mücadelesi yaparken buna katkı olarak Bükşehir belediyemiz 12 iş  makinesi , 11 kar küreme aracı ve  Tiski'de 6  iş makinesi ile çalışmalara destek veriyor.Fen İşleri Müdürlüğümüz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın mağdur olmamaları  için 300 işçi ile de sahada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ortahisar merkezini 11 ayrı bölgeye ayırarak 25 kişilik guruplar halinde de  kar mücadeleyi sürdürmekteyiz.Bütün tedbirler alınarak kar temizleme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumları (0462)3720015 numaralı telefonu arayarak bilgi vermelerini istiyoruz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap