SON DAKİKA



Haber > Rize > ÇAYIN FİYATI GERÇEKÇİ OLMALI!

ÇAYIN FİYATI GERÇEKÇİ OLMALI!

15 Nisan 2018 Pazar - 10:25




Çay-Sen Başkanı Recep Memişoğlu, açıklanması beklenen yaş çay taban fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulunarak çayda gerçekçi rakamların ilan edilmesi g





Çay-Sen Başkanı Recep Memişoğlu, açıklanması beklenen yaş çay taban fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Her yıl olduğu gibi yaş çay üreticisi önünü göremeden sezona başlamaktadır. İktidarların istikrarlı ve güven veren bir çiftçi politikası yoktur. Devlet bir yandan elindeki tarım üretim yatırımlarını satarken diğer yanda da devam eden üretim sürecine güven vermeyen açıklamaları, politikaları devam etmektedir. Tarım girdileri almış başını giderken, enflasyon faizle anılacak olursa, resmi rakamlarla yüzde 15’lere dayanmıştır. Sadece üç ay içerisinde akaryakıta yüzde 15 zam yapılmıştır.”

Memişoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Biz Çay Üreticileri Sendikası (Çay Sen) olarak 2017 yılı için referans taban fiyatımızı 2,5 lira ve destekleme (13 kuruş) ile birlikte 2,63 lira olarak açıklamıştık. Hesaplamalarımızı ve rakamlarımızı gerçeklik üzerinden yapmaktayız. Bu yıl devletin açıklamış olduğu faiz oranlarını resmi enflasyon olarak temel almamız gerekirse yüzde 15 zam talep etmekteyiz. Çay Sen olarak, bu rakamlar üzerinden taban fiyatın 2 lira 87 kuruş ve destekleme ile birlikte 3 lira fiyat talep etmekteyiz. Bunun altında verilecek her birim zam, üreticinin mağdur edilmesi demek olacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap