SON DAKİKA



Haber > Rize > CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu gazetemiz Karadeniz’e konuştu: İktidara geldiğimizde vatandaşımız refaha kavuşacak

CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu gazetemiz Karadeniz’e konuştu: İktidara geldiğimizde vatandaşımız refaha kavuşacak

24 Kasım 2021 Çarşamba - 11:09




Topaloğlu, “Biz artık, hükümetin eksikliklerini dile getirmekten ziyade bu sıkıntıları çözüme kavuşturup vatandaşı refaha kavuşturmak istiyoruz. Onun için de iktidar olmak istiyoruz” dedi.





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, gazetemiz Karadeniz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Rize’deki sorunlara ve eksikliklere değinen Topaloğlu, kent genelinde yatırımların ortak akıldan yoksun olarak yapıldığına dikkat çekti. Tüm ülkede olduğu gibi Rize’de de esnafın zor durumda olduğuna dikkat çeken Topaloğlu kurdaki yükselişin ve tüm ürünlere sürekli zam gelmesi vatandaşların canından bezdirdiğini söyledi. Sürekli sahada olduklarını kaydeden Topaloğlu, Rize’de partisinin iyi yolda olduğunu ve milletvekili hedefine ulaşacaklarını ifade etti.

İşte Topaloğlu’nun açıklamaları:

ESNAFIMIZ ÇOK DERTLİ

Kamu kurumlarını, esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Taleplerini dinliyoruz. Esnafımızın en çok yakındığı konu ekonomi. Ekonomi iyi gitmiyor. Diyelim ki 10 TL’ye aldığı bir ürünü zamlı olarak 15 TL’ye satıyor ama daha sonra tekrar bu ürünü 15 TL’ye tekrar alamıyor. Ürünü satarken tereddüt ediyor. Esnaf önünü göremiyor. Hayat pahalılığı çok fazla ve her geçen gün artıyor. Kur üzerinden alışveriş yapanların durumu daha da kötü.



AK PARTİ’DEN İSTİFA EDİP GELİYORLAR

Örgütsel olarak çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Üye çalışmalarımız sürüyor. Ben göreve geldiğimde 784 üyemiz vardı. Şu anda üye sayımızı 1064’e çıkardık. Birçok insan geliyor. Bazıları AK Parti’den istifa ederek geliyor. AK Parti’den istifa edip gelenler diyorlar ki bize ‘Bizi tekrar arıyorlar, neden istifa ettiğimizi soruyorlar.’ Biraz da baskı yapıyorlar. Ayrıca bazı kişileri de haberleri olmadan partilerine üye yapıyorlar. Vatandaşın haberi olmadan üye yapmak doğru değildir, kendi isteği ile vatandaşın üye olması gerekiyor. 

KAMULAŞTIRMA MAĞDURLARI TAKİBİMİZDE

Muradiye Beldesi’nde belde başkanımızın atamasını yaptık. 8 yıldır belde binamız yoktu, belde binamızı da hizmete açtık. Burada üye sayımız da arttı. Salarha bölgesinde de belde başkanlığı binası açtık. Burada da 30 yıl üstüne örgütlendik. Faaliyete geçildi. Kendirli’de de başkan ataması ve yönetim kurulu oluşturuldu. Mahalle ve köy temsilcilerimizle toplantılarımızı sürdürüyoruz.  İl başkanımız Saltuk Bey ile kent genelinde esnafımızı, kamu kuruluşlarını ziyaret ediyor, sorunlarını dinliyoruz. Kentsel dönüşümde mağdur olan vatandaşlarımızı dinliyoruz. Pazar caddesinde mağdur olan vatandaşlarımızın taleplerini dinledik, bu taleplerini Meclis’te milletvekillerimiz gündeme getirecek.

MİLLETVEKİLİ HEDEFİMİZ VAR

Rize’de vatandaşımız, bize karşı olan ön yargısını kırdı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Rize’de şu anda iyi bir durumda olduğunu düşünüyoruz. Hedefimiz, Rize’de en az bir milletvekili çıkarmaktır. Bu hedefimize yaklaştık. İnşallah bu hedefi ittifak partilerimiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Aslında AK Partili bazı arkadaşlarımız da muhalefetten en az bir milletvekili olması gerektiğini söylüyorlar. Çünkü bunun şehre katkısı olacak. Yapılan işlerin, yatırımların sorgulanması gerekiyor. Muhalefetten bir vekilin olması demek şehirdeki sıkıntıların, eksikliklerin dile getirilmesi demektir.



ARTIK İKTİDARA YAKLAŞTIK

Biz artık, hükümetin eksikliklerini dile getirmekten ziyade bu sıkıntıları çözüme kavuşturup vatandaşı refaha kavuşturmak istiyoruz. Onun için de iktidar olmak istiyoruz. Artık iktidar olmaya yaklaştık. Ülke genelinde de partimize karşı sempati oluştu, oylarımız artıyor. Cumhur İttifakı’nın oyları da anketlerde görüldüğü gibi inişe geçti. Ama Millet İttifakı’nın oyları da artışta.

GÜBRE FİYATLARI UÇTU

Geçen sene çay sezonundan önce çayda yaşanan sıkıntıları çözmek için bir çalışma yaptık. İl başkanımızın büyük katkıları ve milletvekillerimizin destekleri ile çay kanunu Meclis’e sunuldu. Ancak AK Parti ve MHP’nin oyları ile reddedildi.  Bu arada 2015 yılından itibaren çayda desteklemeye zam yapılmadı. Eğer 2015’ten itibaren desteklemeye zam yapılsaydı 13 kuruşluk fiyat şimdi 38 kuruş olacaktı. Bu önemli bir para. Ancak ne yazık ki zam yapılmadı. Artık bir an önce desteklemeye zam yapılmalı. Gübre fiyatları geçen yıl, 2 bin 600 TL idi, şimdi 8 bin TL oldu. Üreticiler zor durumda.

ÇAYKUR VARLIK FONU’NDAN ÇIKARILSIN

ÇAYKUR’un Varlık Fonu’ndan çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca 1986-2002 yılları arasında 16 senede 8 milyar dolarlık bir özelleştirme olmuş. AK Parti’nin 15 yıllık iktidarı döneminde sadece 15 yıllık dönemi bazdı aldık; 2 bine yakın kamu varlığa satışa çıkarıldı, yaklaşık olarak da 65 milyar dolar özelleştirmeden para geldi. Yaptırımları da yap-işlet-devret modeli ile yaptıklarını söylüyorlar. Madem öyle bu 65 milyar dolar nereye gitti? Vatandaştan toplanan vergiler nereye gitti? Bunları sorgulamak bizim ve vatandaşın hakkı değil mi?

ONKOLOJİ DOKTORUMUZ YOK

Rize’de onkoloji doktorumuz yok. Bir an önce onkoloji doktoru atanmalıdır. Rize’de şehir hastanesi yapılacak biz yatırıma karşı değiliz ama yapılış şekli, ihalesi ve harcamalarının şeffaf olmamasına karşıyız. Ayrıca acaba şehir hastanesine mi ihtiyaç var yoksa kişi başına düşen doktor sayısına mı ihtiyaç var? Onkolojide olduğu gibi doktor eksiğimiz var. Demek ki kişi başına düşen doktor sayımız eksik. Biz o zaman doktorumuzu Rize’de tutmaya çalışmalıyız. Büyük hastanelerden ziyade her ilçede hastanelerin yapılmasında fayda var. Örneğin, doğum hastanesini İyidere’de, onkoloji hastanesini Güneysu’da yapsak daha iyi olur. Hem şehir merkezindeki yoğunluğu da azaltmış oluruz.

ÇAY ÇARŞISI HOŞ OLMADI!

Rize’de yapılan yatırımlar kimseye sorulmadan yapılıyor. Rize’de şehir plancıları var, bunlara sorulmalıdır. Sahilimizde çay çarşısı yapıldı, bence çok hoş bir görüntü olmadı. Emniyet binası yapıldı, şimdi tartışılıyor, park sorunu var. Stadyum yapıldı, şimdi yanlış yere yapıldı deniliyor. Şimal AVM açılışı yapıldı burası için de aynı şeyler söyleniyor. Rize’de yatırımlar önceden planlanıyor, kimseye danışılmadan, sorulmadan hayata geçiriliyor. Sonra da ‘Bunlar yanlış yere yapıldı’ deniliyor. Yani ortak akıldan yoksun yapılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap