SON DAKİKA



Haber > Rize > Dikkat çekmek için çay mı dökmek lazım

Dikkat çekmek için çay mı dökmek lazım

Karadeniz Özel

09 Temmuz 2020 Perşembe - 13:08




AKESDER Genel Başkanı Kansızoğlu, “Çay müstahsili ÇAYKUR’u sahiplenmesine rağmen ÇAYKUR’un amacı ne? Üreticiler, illa genel müdürlüğün önüne gelerek çayı dökerek dikkat mi çekmesi lazım” dedi.





// Kradeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Anadolu Kültür Eğitim Spor ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı (AKESDER) Hasan Kansızoğlu, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR) 450 kilogram kota ve 50 kilogramlık kontenjan uygulamasına çok sert tepki gösterdi. Kansızoğlu, vatandaşın çayının özel sektöre peşkeş çekildiğini belirterek alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini ve geri adım atılması gerektiğini dile getirdi.

STRESE SOKMANIN ANLAMI NE?

Kansızoğlu, “Geçtiğimiz mayıs ayında özel sektöre 2600 TL çay satılmasına kim sebepse bunun vebalini vermek hiç kolay olmayacaktır. Şimdiden kontenjan uygulayarak vatandaşı strese sokmanın kime ne faydası var. Çay müstahsili ÇAYKUR’u sahiplenmesine rağmen ÇAYKUR’un amacı ne? Üreticiler, illa genel müdürlüğün önüne gelerek çayı dökerek dikkat mi çekmesi lazım” dedi.

EKMEĞİMİZLE KİMSE OYNAYAMAZ

Yanlış uygulamaların bedelini çay müstahsilinin ödediğini kaydeden Kansızoğlu, “Birinci sürgün çayımız ucuza gitti; sesimiz çıkmadı. Ama bilin ki bu sürgünde ekmeğimizle kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Allah rızası için henüz daha çaya başlanmadan alınan kararları tekrar gözden geçirin ve uygulama yapın Vatandaşın çayını peşkeş çekmeyin” diye konuştu.

KENDİ EKSPERLERİ BİLE TEPKİLİ

Kansızoğlu, kararların alınırken daha mantıklı bir şekilde alınması gerektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Kararlarınızı alırken öncelikli olarak çay eksperlerinin fikrini almalısınız. Bu kararlara görevli kendi eksperleriniz bile tepki gösteriyor. Kısa bir zaman var. Tekrar bu kararı gözden geçirin. Ucuza çay satılmasına müsaade edecek kararlar almayın.”

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap