SON DAKİKA



Haber > Rize > Hasan Kansızoğlu "Üreticilerin hakkının yenmemesi gerek"

Hasan Kansızoğlu "Üreticilerin hakkının yenmemesi gerek"

15 Mayıs 2022 Pazar - 11:08




AKES-DER Genel Başkanı Hasan Kansızoğlu Rize-Artvin Havalimanı Açılışı ve Açıklanan Çay Fiyatlarıyla İlgili Açıklamalarda Bulundu.





Kansızoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi. 

“Kültürümüz Yerel Mimariyle Buluştu…

Deniz dolgusuyla inşa edilen dünyanın 5. Türkiye’nin 2. Havalimanı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Kültürümüzün yerel mimarisiyle inşa edilen havalimanı turizm, istihdam ve ulaşım kolaylığı açısından Rizemize büyük değer katmıştır. Rizemize kazandırdığı bu değer için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunarım. 

Dün açılışta verdiği iki çay fabrikası müjdesi de biz çay üreticilerini memnun etti. Günde 100’er ton alım kapasiteli İkizdere ve Çamlıhemşin çay fabrikaları bölge halkının büyük oranda ihtiyacını karşılayacaktır. 

Açılışta yaş çay alım fiyatlarını da açıkladı. Sayın Cumhurbaşkanımız açıklanan fiyata göre 1 kg yaş çay alım fiyatı desteklemeyle birlikte 7 TL oldu. Çay alım fiyatının tüm çay üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum. Açıkladığı bu fiyat için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” Diye konuşan Kansızoğlu ayrıca unutulmaması gereken bir noktayı da tekrar hatırlattı. 

“Geçmiş yıllarda özel sektör çay fabrikalarının, devletin uyguladığı kontenjan ve kota uygulamasını fırsata çevirerek yaptığı yarı fiyatına yaş çay alımıyla ilgili olarak gerekli çalışmaların yapılmasını ve emek veren üreticilerin hakkının yenmemesi gerektiğini söyledi.”

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap