SON DAKİKA



Haber > Rize > Köylüler nöbette: Ferman padişahınsa dağlar bizimdir

Köylüler nöbette: Ferman padişahınsa dağlar bizimdir

23 Nisan 2021 Cuma - 16:30




Rize'nin İkizdere ilçesindeki İskencedere Vadisi'ne açılmak istenen taş ocağına karşı köylülerin başlattığı doğa nöbeti sürüyor.





Rize'nin İyidere ilçesine projelendirilen Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı'nda kullanılması için biyoçeşitlilik açısından zengin koruma altındaki İkizdere'deki İskencedere Vadisi'nde taş ocağı açılmak isteniyor. 

"Ferman padişahınsa dağlar bizimdir" diyerek direnişi sürdürmekte kararlı olan İkizdereliler, bugün bölgede çalışmalara başlayan iş makinelerinin önüne geçmek istedi. Jandarma ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken iş makinelerinin çalışmalarını durdurmak isteyen yurttaşlara müdahale etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bugün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen doğasını savunmak için çalışmaların yapıldığı alana girmek isteyen yurttaşlar bir kez daha jandarma engeliyle karşılaştı. Bunun üzerine dağlardan, çaylıklardan geçerek iş makinelerinin çalıştığı alana gelen yurttaşlar, tepkilerinin göstermeye devam ediyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap