SON DAKİKA



Haber > Rize > Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan’dan ÇAYÜDAD’a sert tepki: ''Bunun adı aymazlık!''

Rize Ticaret Borsası Başkanı Erdoğan’dan ÇAYÜDAD’a sert tepki: ''Bunun adı aymazlık!''

01 Nisan 2021 Perşembe - 12:42




Mehmet Erdoğan, “Her şeyde böyle aymazlık usulü çıkıp eleştiri maiyetinde yaklaşımları gerçekten beğenmiyorum, bağnazlık olarak görüyorum. Eğer böyle bir çalışma yapılıyorsa buna köstek değil destek olalım” dedi.





// Karadeniz Özel // Hüseyin TERZİ // Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, çay kanunu ile ilgili yapılan eleştirilere ve Rize Ticaret Borsası’nı hedef gösteren Çay Üreticileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi’ye tepki gösterdi. Başkan Erdoğan, “Üniversite 30 kişilik komisyon içinde 2 kişi de sizden olsun dedi. Ben de bir tane teknik personel ve bir tane de sanayici arkadaşımızı önerdim. Orada çalışma yaptılar. İki konu hakkında da görüşüm alındı. Kuru çay satışında borsa satış sistemi nasıl yürütülmeli diğeri ise lisanlı depoculuk faaliyeti sistemi burada nasıl faaliyete geçirilir? Bu konuda bilgiyi aktarmaya çalıştık. Şunu da ekledik eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa 2017 yılında çalıştığımız çay kanunu taslağından da faydalanabilirsiniz dedik. Verdiğim destek bu” dedi.

KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM

Erdoğan kanun taslağı hazırlanırken tüm kesimlerin görüşünün de alındığını vurgulayarak “Onların da görüşleri alınıyor. Her şeyde böyle aymazlık usulü çıkıp eleştiri maiyetinde yaklaşımları gerçekten beğenmiyorum, bağnazlık olarak görüyorum. Böyle bir çalışma yapılıyorsa buna köstek değil destek olalım. Ben bir ziraat odası başkanıysam, çay dernek odası başkanıysam, müstahsilsem, esnafsam gerekli desteği sağlamam lazım.  Eğer böyle olmuyorsa devlette çıkar der ki bunun üzerinde kimse hemfikir değil, bir 10 yıl daha beklenir. Aynı sıkıntıları çekeriz. Bunları konuşmamamız için bugün birlikte hareket edip bu sistemi oturtmamız lazım. Tut kendi çalışma yap, ortaya koy. Birazda emeği saygılı olmak lazım. Üniversitede 30 arkadaşımız var. Hukukçu da var” diye konuştu.

KANUNSUZ DURUMDAN İYİDİR

Erdoğan birliktelik çağrısında bulunarak sözlerine şöyle devam etti: “Birlik olursak istediğimizi doğru bir şekilde çıkartırız. Ayrıca bu çalışma yapılırken bütün arkadaşlarımızın görüşü de alınacak, sanırım şimdi de bütün siyasiler ile yapılacak çalışmanın ardından meclise gönderilecek. Çıkacak olan kanun ne kadar eksik olursa olsun, şuandaki kanunsuz durumdan çok daha iyi olacaktır. Yola çıktıkça da düzeltilir. Ayrıca kanun hazırlanırken üreticinin de görüşü alınıyor. Üreticinin iki talebi var. Birincisi taban fiyatın altında çay alınmasın, ikincisi ise kontenjan uygulanmasın ve rahat çay satılması yönünde talepler var. Bu iki istekten başka çok da fazla bir beklentisi yok vatandaşın. Bir de gübreyi devletin bedava vermesi yönünde talepler de var. Bu görüşler de alındı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap