SON DAKİKA



Haber > Rize > Sorunları çözmeye talibiz!

Sorunları çözmeye talibiz!

24 Şubat 2018 Cumartesi - 09:32




Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ali Karafazlı, “Çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye talibiz” dedi.





Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Ali Karafazlı, Rize temsilcimiz Selim Denizalp’e konuştu. Karafazlı, mevcut yönetimin yıllardır Rizeli şoför esnafına gerekli hizmeti vermediğini dile getirdi. İşte Karafazlı’nın açıklamaları: “Mevcut yönetim yıllardır Rizeli şoför esnafına gerekli hizmeti vermiyor. Mevcut başkan ve yönetimi odayı yıllardır kendi hegemonyaları için kullanmaktadırlar. Üyelere gerekli hizmeti vermeyerek odamızı iş bilmez, liyakatsiz, ehliyetsiz ve aile içi şirket anlayışı altında koltuk sevdalığından başka bir şey yapmadılar. Rize gibi bir ilde odamız yıllardır heba edildi.Esnaflık yapmaya çalışan şoför arkadaşlarımız çok zor durumdalar ve bizler bu şoför esnafın durumunu çok iyi biliyoruz. Şoförler Odası’nın asıl görevini yerine getirerek çözüm ve hizmet amacını gerçekleştireceğiz. Çoğulcu ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları çözmeye talibiz.”

İŞBİRLİĞİ SAĞLANMALI

Karafazlı, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İki başbakan, bir cumhurbaşkanı çıkaran bir şehir olan Rize’den Federasyon’a bir arkadaş gönderemedik. 18 il ve 178 ilçe ile Karadeniz sahilini temsil eden odalarımız var. Tüm odalarla iş birliği altında Karadeniz’in ulaşım sorunlarını bakanlık ve federasyon yetkilileri ile görüşeceğiz. Kamyoncu esnafın sıkıntılarını, tonaj sorununu cumhurbaşkanımıza yapacağımız ziyarette dile getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın da bize yardımcı olacağını çok iyi biliyorum.”

ODAYA SAHiP ÇIKILMALI

Karafazlı, “Artık odamıza sahip çıkmalıyız. Üyelerimizle hep beraber odanın vazifelerini yerine getirmek adına birbirimize destek olup, odayı hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.


Artık odaya sahip çıkılması gerektiğini belirten Karafazlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “10 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan Rize Şoförler ve Otomobilciler Odası Olağan Genel Kurulu’nda birbirinden değerli iş bilen yönetim kurulu kadromuzla birlikte ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışı altında adayım. Artık odamıza sahip çıkmalıyız. Üyelerimizle hep beraber odanın vazifelerini yerine getirmek adına birbirimize destek olup, odayı hak ettiği noktaya taşıyacağız.”

ESNAF KAYNAŞACAK

Şoför esnafını kaynaştıracaklarını belirten Karafazlı, “Bizim yönetime gelmemizle birlikte Rizeli şoför esnafı birbiriyle kaynaşacaktır. Minibüsçü de, taksici de, kamyoncu da bizim esnafımızdır. İkizdere’den Karasu Andon’a kadar bütün üyelerimiz bizim üyelerimizdir. Herkes emin olsun ki kimseyi ayırt etmeden hizmet vereceğiz. Yapılacak bütün görevlerde hiç adam ayırmadan eşit bir şekilde hizmet vereceğime namus ve şerefim üzerine söz veriyorum. Kesinlikle bana oy verip vermemesine bakmadan hizmet vereceğim” dedi.

NEFER GiBi ÇALIŞILACAK

Nefer gibi çalışacaklarını belirten Karafazlı, “Odamız için bütün devlet yetkilileri ile istişare halinde olup bakanlık boyutunda iş bilen arkadaşlarımızla nefer gibi çalışma sözünü veriyorum. Ben ve yönetim kurulum adına alnımız ak, başımız diktir. Tüm esnaf arkadaşlarım çok iyi biliyor ki, makam elde etmek için bizde yalan olmayacak. Doğrudan yana hareket edeceğiz, kimseyi vaatlerle kandırmayacağız. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Odamızın tüm üyeleri ile hep birlikte fikir alışverişi içinde olacağız. Her üyemiz yönetimdeki arkadaşlar kadar yetkilidir. Odamız tüm üyelerin dertlerinin çözüm yeri olacaktır” diye konuştu.


HER PLATFORMDA SAVUNACAĞIZ

Başkan adayı Karafazlı, “Tüm şoförlerimizi her platformda savunacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Şoförlerin hakkını her platformda savunacağını dile getiren Karafazlı, şunları söyledi: “Rize’de devam eden Meydan Projesi’nde iki karşılıklı taksi durağı var. Ben belediye başkanımız ile görüştüm. Bu projede iki taksi durağına eşit şekilde davranılacak, kimse mağdur edilmeyecek. Seçimi kazanmamız halinde benim başkanlığım dönemimde bu projelerin takipçisi olacağız. Çok daha düzgün bir şekilde yeni taksi dolmuş hatlarını daha uzun bir şekilde getirmeye çalışacağız. Bunun yanında Sahil Camii yanında kamyoncu esnafı yazın sıcakta, kışın soğukta zor şartlarda hizmet veriyor. Bu sorunu aşacağız. Kamyoncu esnafı takograf konusunda ilçelere gidildiğinde ceza yiyorlar, bu yanlışların üstesinden el birliği ile geleceğiz. Tüm şoförlerimizi her platformda savunacağımın sözünü veriyorum.”

BEKLEYiŞ iÇiNDELER

Şoför esnafının bir bekleyiş içinde olduğunun altını çizen Karafazlı, “4 yıl önce mevcut yönetimin hazırladığı D plaka dolmuş projesi şoför esnafını bekleyiş içine bıraktı. Bu arkadaşlar ne araçlarını yenileyebildi ne iş düzeni kurabildiler ne de arkadaşları ile barışık ortamda çalışabildiler. Rize şehir içi dolmuş plaka fiyatları 1.500 bin TL’den bu beklenti nedeniyle bir milyona kadar düştü. Minibüs esnafı çok mağdur oldu. Benim başkanlığım dönemimde şoför esnafı hak ettiği değeri alacak. Türkiye Şoförler Odası’nda Karadeniz Bölgesi’ne bir tesis daha yapılmasını talep edeceğiz. Seçimi kazanmamız halinde federasyon yönetimlerinde de yer alacağız” dedi.


4 YILDAN BERi SAHADAYIM

4yıldan beri sahada olduğunun altını çizen Karafazlı, şu ifadeleri kullandı: “4 yıldan beri geziyorum. Belki de bu yönetim benim kadar gezmedi ve şoför esnafının yanında olmadı. Yine aynı şekilde seçim bitsin ben ve yönetimim ilk günden itibaren sokaklarda olacak. Ben sadece makam koltuğunu düşünen bir adam değilim. Bürokrasinin içinde olacağım. Belediye ile de devamlı istişare içinde olacağız. Emniyet ve Valiliğe de gideceğiz. Üyelerimizin hakkını savunmak için bütün devlet kurumlarını aşındıracağız ve daha iyi hizmet vermek adına en iyisini yapmaya çalışacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap