SON DAKİKA



Haber > Rize > Söz konusu bile olamaz

Söz konusu bile olamaz

21 Haziran 2020 Pazar - 16:49




Çay İşletmeleri Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, kaçak çayın ÇAYKUR logosu adı altında satıldığı iddialarına tepki gösterdi.





İddialara cevap veren Alim, tüm bölgelerde bu durumla ilgili ekiplerin gerekli kontrolleri yaptıklarını kaydederek kaçak çayın ÇAYKUR logosuyla satılmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

SÜREKLİ KONTROLLER YAPILIYOR

Genel Müdür Vekili Alim, “Hiç alakası yok. Bizim hukuk müşavirliğimiz var. Bölgelerimizde avukatlarımız var. Böyle bir durum tespit edildiğinde biz zaten gereken müdahaleyi yaparız. Biz bu konuda da devamlı olarak kontrollerimizi yapıyoruz. Bu şekilde söylendiği gibi bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

DAVALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Kaçak çay konusunda son derece hassas olduklarını kaydeden Alim, “Bugüne kadar öyle bir durum söz konusu olsa bile bunun gereği yapılmıştır. Eğer varsa bir tespitleri bize hemen söylesinler, gereğini anında yapalım. Bu konuda bizim şu anda 15- 20 tane davamız var. Bu davalar devam ediyor. Bu konuda sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

KALİTE DE ARTTI PARA DA ÜRETİCİDE KALDI

Yaş çayda birinci sürgün dönemini de değerlendiren Alim sözlerine şöyle devam etti: “Birinci sürgün çok güzel geçti. Artık bugün itibarıyla da kampanya bitmek üzere. Bin iki bin tona düştük. Bugün itibarıyla 245 bin ton çay aldık. Güzel bir kampanya geçirdik. İşçilik giderleri yurt dışına çıkmadı, üreticimizin elinde kaldı. Çayın kalitesi de çok güzel.”

Haber: Hüseyin TERZİ

 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap