SON DAKİKA



Haber > Rize > Vatandaş Duyarlılığı. Rize’de Kaçak ocak açmaya ha

Vatandaş Duyarlılığı. Rize’de Kaçak ocak açmaya ha

08 Ağustos 2018 Çarşamba - 12:17








İkizdere’nin Varda Yaylasına kaçak yapılaşma için başlatılan Ocak yeri açma çalışmasına vatandaşların şikâyeti üzerine Kaymakamlık dur dedi. 

Rize’nin en büyük yaylalarından birisi olan İkizdere Varda Yaylasını 5 köy halkı ortaklaşa kullanıyor. Son yıllarda hızla artan plansız ve izinsiz beton bina yapılmasına engel olmak amacıyla Varda Yaylasında izinsiz ocak açılan yerleri yayla sakinleri İkizdere Kaymakamlığına şikâyet ederek tedbir almalarını istedi. Yaylada ‘umuma ait yaylak araziye ocak yeri açma ‘’ve hayvan otlama alanı olduğu gerekçesiyle İkizdere Kaymakamlığı tarafından kurulan komisyon tarafından yaylak alanlarda açılan ocaklar için kararlar alındı. Komisyon başlatılan inşaat çalışmasının durdurulması yönünde karar verdi. Verilen kararın emsal niteliğinde olduğu yapılacak başka ocak çalışması için şikâyet olduğu zamanda uygulanacağı açıklandı. 

Yaklaşık 750 hane tarafından kullanılan Varda yaylasını İkizdere ilçesinden Güneyce, Şimşirli köylüleri, Of ilçesinden Ağaçseven, Başköy ve Keler köylerinin yaylacılık yapan insanı kullanıyor. Ağaçseven Köyü Muhtarı Hüseyin Kibar yaylada kaçak inşaat yapmanın son zamanlarda çok arttığını söyledi. Muhtar Kibar’biz yaylalarımızı betona gömerek yok edemeyiz. Herkes duyarlı olmalı. Burada beş köy insanı çıkıyor. Bize atalarımızdan kalan yaylayı temiz ve bozulmamış şekilde geleceğe miras bırakmalıyız. Yaylamızda rant peşinde olanlar var. Meralarda bina yaptırmayacağız çünkü buralar hayvanların otlak alanıdır. Hayvan olmayan yaylayı biz ne yapalım’ dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap