SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Trabzon turizmin merkezi olacak

Trabzon turizmin merkezi olacak

23 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:54




Karadeniz’de turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında yapılan çalışmalar kapsamında yabancı yatırımcılar dağ turizmini yaygınlaştırmak amacıyla yaylalar





Uzmanlara Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım eşlik ederken, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel de heyeti Kadıralak, Erikbeli, Sazalan Yaylaları’nı gezdirdi. Sera Gölü’nde de incelemelerde bulunan heyet, Düzköy’de bulunan dağ tırmanışına elverişli alanı ve Çal Mağarası’nı da gördü.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Amacımız, Trabzon’u turizm açısından bölgenin tek merkezi haline getirmektir. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikle projelendirme tamamlanacak. Projeler hazırlandıktan sonra da adım adım hayata geçirilmesi sağlanacaktır. Bu bakımdan olağanüstü güzellikte olan yaylalarımızı, doğa güzelliklerimizi ve tarihimizi değerlendirmek suretiyle yeni bir plan ortaya çıkacaktır. Bu doğrultuda yatırımların programlara alınmak suretiyle geleceğe yönelik projeleri gerçek anlamda turizmi çok daha ileri seviyelere götürülecektir. Burada gördüğünüz bir taraftan doğal güzelliklerimiz bir taraftan da tarihi yerlerimiz, kültür varlıklarımız ve tabiat varlıklarımız ortada Tonya bölgesinde Kadıralak, Erikbeli ve Sazalan yaylaları ile Kale Vadisi dikkate alındığı zaman gerçekten eşi benzeri olmayan yerler. Önemli olan bu değerleri yıkmadan, bozmadan ve doğaya uygun buralarda konaklama ve hizmet yerleri yapmaktır” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap