SON DAKİKA



Haber > Trabzon > 100 milyon TL peşkeş çekilirken neredeydiniz?

100 milyon TL peşkeş çekilirken neredeydiniz?

Karadeniz Özel

16 Haziran 2019 Pazar - 09:55




Stok affının ihraçatçı ile bir alakası olmadığını ve kendilerinin de buna karşı olduğunu kaydeden Sevinç, “100 milyon TL’nin FİSKOBİRLİK’e peşkeş çekilirken neredeydiniz?” diye sordu





// Karadeniz Özel // Fatih SAYGIN // Fındıkta hasat sezonunun yaklaşmasıyla tartışmalar büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’ın fındıkta stok affı ve rekolte konusunda ağır ithamlar yönelttiği ihracatçılardan cevap geldi. Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Edip Sevinç, “Ortada fevkalade aşırı bir cehalet ve o cehaletten kaynaklanan ne söylediğini bilmemezlik var. Stok affı tamamen devletimizin çeşitli kendince bildiği sebeplerle aldığı bir karardır. Konunun muhatabı sadece devlettir. Konunun muhatabı sadece devlettir. Ancak açık ve net olarak ifade edeyim ki o gün de daha öncesinde de biz stok affı gibi bir affa taraf olmadığımızı bunun fındık sektörüne  bir faydası olmadığını beyan ettik. Bugün de söylüyoruz tarafı değiliz, stok affına dün de karşıydık bundan sonra da karşı olacağız” dedi.

NİYE İTİRAZ ETMEDİLER

Ziraat Odaları’nın üreticiye fayda sağlamak yerine şovenlik yaptığını dile getiren Sevinç, “FİSKOBİRLİK’e 10 liradan 10 bin ton fındık verilirken neredeydiler. Kimin malı kime verildi. Fındık piyasası 15 - 16 liradan seyrediyorken 10 bin ton kabuklu fındık şu veya bu sebepten olması bizim konumuz değil. Bu kadar ballı bir tahsis yapılırken madem bu kadar dürüstsünüz buna niye itiraz etmediniz. İç fındıkta 10 lira fark eden bu alış verişte 10 bin tonda 100 milyon TL FİSKOBİRLİK’e peşkeş çekildi. Milletin malı özerk bir kuruluşa verildi. Niye itiraz etmediler buna? Parayı kendiler aldı çünkü. Bu zatlardan birisinin aynı zamanda FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu biliyorum. Florida’daki INC kongresinde 770 bin ton fındık rekoltesi tahmin edildi diye kıyameti kopardılar. Gözünüz de mi kör. Bilimsel metodları bilmiyor musunuz? Biz şubat ayında çok yüksek bir rekolte geleceğini söylemiştik. Bereketten şikayet edilir mi?” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap