SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ağam bizimle eğleniy

Ağam bizimle eğleniy

Karadeniz Özel

17 Temmuz 2019 Çarşamba - 11:17




Kanuni Bulvarı kamulaştırmaları neticesinde canı yanan vatandaş artık isyan etti:





// Karadeniz Özel // Meryem AKGÜN // Trabzon’da Kanuni Bulvarı kamulaştırmaları, yeni bir mağdur kesim yarattı. Düşük kamulaştırma bedelleri ve sürekli değişen revize güzergahlar neticesinde mağdurlardan Can Tüylüoğlu, Kibar Feyzo filmine atıfta bulunarak  durumu ‘ağam bizimle eğleniy’ diyerek yorumladı

Trabzon’da yılan hikayesine dönen Kanuni Bulvarı’nın ilk etabında yapılan kamulaştırmalarda vatandaş yüklü miktarda para alıp yüzü gülerken, sona gelindikçe bütçe açık vermeye başladı. İmar Kanunu 18. madde dayanak gösterilerek ortaklık payı üzerinden çok düşük kamulaştırma bedelleri ödenmeye başlandı. Hal böyle olunca mağdur vatandaş artık isyan etme noktasına geldi.

HABİRE PROJE DEĞİŞİYOR




Aydınlıklevler Kuvvet Sokak Ekmekçioğlu Apartmanı sakinlerinden Can Tüylüoğlu da o mağdurlardan biri. Tüylüoğlu yaşadığı kamulaştırma mağduriyetini “10 yıldır bu apartmanda oturuyorum. Oturduğum daireyi alırken Kanuni Bulvarı’nın güzergahı belli olmasına rağmen her ihtimale karşılık kamulaştırma olup olmayacağını sorup öğrendik ve öyle satın aldık. 10 yıl içerisinde evimizin sağına soluna, altına üstüne Kanuni Bulvarı’nın güzergahına çarpan yerlere ev izni verdiler. 2018 yılı sonunda bize ‘eviniz yıkılacak’ dendi. Sonra ‘yıkılmayacak’ denildi. Gelinen son noktada yeniden ‘yıkılacak’ deniliyor. Proje 3. 4. defa niye değişiyor? Yolu kişiye göre çizmişler. Yol yılan gibi ilerliyor. Arkası olan yolu kaydırmış” sözleriyle anlattı.

PELİTLİ NERE AYDINLIKEVLER NERE?




Tüylüoğlu, “Her gün mahkemeden, Karayolları’ndan tebligat geldi gelecek stres altında yaşıyoruz. Geçtiğimiz mayıs ayında acele kamulaştırma gerekçesi ile mahkemeye verildiğimizi öğrendik. Suriyelilere gösterilen ilgi kadar keşke bize de gösterseydiler. Akıllara zarar bir de bilirkişi raporu var. 350 bin TL’lik değeri olan evime 153 bin TL değer biçtiler. Aydınlıkevler’in komşu mahalleleri Karşıyaka’dır, Yeşiltepe’dir, Erdoğdu’dur ama Pelitli değildir. Evimize emsal değer Pelitli’den gösterdiler. Pelitli nere Aydınlıkevler nere? Böylelikle de evin değerini en alt değerden hesapladılar. Açıkçası ‘ağam bizimle eğleniy.’ Artık mağduriyetimizi anlatacak söz de bulamıyorum” dedi.
Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap