SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç: 'Gazipaşayı körelttik'

Ahmet Metin Genç: 'Gazipaşayı körelttik'

Karadeniz Özel

29 Haziran 2020 Pazartesi - 10:01




Ortahisar Belediye Başkanı Genç'ten Karadeniz'e samimi açıklamalar





Karadeniz Gazetesi’nin konuğu olan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Genç, Maraş Caddesi’nin trağe kapatılması konusundan Gazipaşa’da yaşananlara kadar önemli mesajlar verirken, ilçenin turizm anlamında iki kritik projesi olan Tünel Akvaryum ve Boztepe Seyir Terası ile ilg ili de, “Projelerimiz şehrimize çok şey katacak” dedi. Genç, kendisinin de av ukat olması hasebiyle TBMM’de görüşülen Avukatlık Kanunu tasarısıyla alakalı da çok konuşulacak sözler sarf etti

 İşte Genç’in o açıklamalar:

MARAŞ CADDESi’NiN KAPANMASINDAN YANAYIM 

Maraş Caddesi’nin trağe kapatılıp, kapatılmaması konusunda şunu söyleyebilirim; Murat Başkan (Murat Zorluoğlu) şehre ilk geldiğinde kendisi ile toplantı yaptığımızda Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddesi gibi prestij caddelerimizin oradaki sorunlarını kendilerine aktardıktan sonra ‘Lütfen bu caddelerimizi ismen programınıza yazmanızı öneriyorum’ diye söylemiştim. Sayın Başkanımız da ismen programına yazdı bu iki caddeyi.

MUTABIK KALAMADIK

Daha önceki dönemde Orhan Fevzi Gümrükçüoüğlu ile bu konuda mutabık kalamamıştık. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı görevindeyken, Uzun Sokak trağe kapatıldığında Volkan Canalioğlu’nu ilk tebrik edenlerdendim, ardından Maraş Caddesi de gelir diye söylemim olmuştu ona. Benim fikrim Maraş Caddesi’nin kapanmasıdır. Eğer kapanmasının üzerinde bir kamu yararı varsa; tek bant yapalım. Etrafı geniş yürüyüş yolları olsun.

İKİ CADDE İŞLEVSEL HALE GELECEK

Bizim dönemler ama ben gerçeği söylemek zorundayım, eğriye eğri doğruya doğru konuşalım; yanlış yaptık. Gazipaşa Caddesi’ni de körelttik.  Oradaki esnafımızın önünü park yaparak kapattık büyük bir hatadır. Bu konuda Murat Başkan ile mutabık kaldık. Bu iki caddemiz de işlevsel hale gelecek.

GENÇLİĞE YATIRIM

Belediyemizin birincil göre olmamasına rağmen gençlere yatırımı her zaman ön planda tuttuk. 10 milyon TL kadar bir para ile birlikte eğitime destek verdik. Belediyemize gelen hiçbir okulumuzu geri çevirmedik. Gençlerimizi, tüm projelerin üzerinde tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin geleceği gençlerimizdir ve bizim şu an üstlendiğimiz tüm sorumlulukları zamanı geldiğinde onlar üstlenecektir . O yüzden gençler konusunda çok hassasız.

TÜNEL AKVARYUM

Tünel Akvaryum önceki dönemde başlayan bir projemizdi zor ve çetrefelli süreçleri vardı ama işin teknik kısmını, imar kısmını başardık, tünelini de açtık. Bu yıl zarfında da tünelin iç kaplamasını bitirdik. Şu anda da mekanik ile akvaryum kısmında; yani yarısı bitti diğer yarısındayız. Akvaryum kısmı önümüzdeki ay ihaleye çıkacak. Bizim hedefimiz geçtiğimiz ramazana yetiştirmekti ancak pandemi süreci biraz aksattı. İnşallah Tünel Akvaryum Proje’mizi seneye yaz ayına yetiştireceğiz.

BOZTEPE SEYİR TERASI

Boztepe Seyir Teras Proje’miz de çok özellikli bir proje. Bu projemiz şu anda yapılan bölgenin sit alanı olması hasebiyle Çevre Müdürlüğü’müzde planlama yazısı var, yazısı çıktıktan sonra Kültür Tabiat Parkları Koruma Kurulu’na gidecek… Bu prosedürler aşıldıktan sonra komple proje halinde eylül-ekim gibi ihaleye çıkarmayı planlıyoruz. Boztepe’de Büyükşehir Belediyemizi’n de bir donatı alanı şekilde projesi var. Seyir Terası Projesi Büyükşehir Belediye’mizle müşterek yürüyor.

ÇOKLU BARO SİSTEMİNE KARŞIYIM 

Avukatlık Kanunu'nca TBMM’de bir düzenleme yapılıyor. Avukatların daha ciddi meseleleri var. Yargının en asli unsurudur. Ben 1995 yılından beri bu şehirde avukatlık yapan birisiyim. Ankara’daki yürüyüşteki görüntüleri ve meslektaşlarımı o şekilde görmekten dolayı büyük üzüntü duydum. Yürüyüşleri anayasal haktır, sanırım bazı prosedürleri eksik bıraktılar ve görüntülerde izlediğimiz sorunlar ortaya çıktı. Ama bütün bunların üzerinde ben bakıyorum.

3 TEMEL SACAYAĞINDAN...

Prensip olarak ve bir avukat olarak çoklu baro sistemine ben de itiraz ediyorum. Çoklu baro sisteminin kamu ve meslek grubu olması hasebiyle, avukatlar meslek örgütümüzün hem kamu hem de meslek örgütü ayağı var. Sadece bir meslek örgütü değil barolar. Anayasa’nın 3 temel sacayağından yargı, asli bir unsursa; kamu yönü
nü de ortaya koymamız lazım.

O DÜZENLEME YAPILMALI

Yalnız şunun düzenlemesi yönünde pozitif düşünüyorum; İstanbul Barosu’yla beraber 65 baronun üzerinde tesiri oluyor. Bu da çok demokratik gelmiyor bana. İstanbul Barosu’nun delegasyonu ile 65 il barosunun delegasyonu birbirini ancak eşitliyor. Buralarda düzenlemeler yapılabilir, ancak çoklu baro sitemiyle ilgili çekincelerim var. Tekli baro sisteminden yanayım.

SİSTEM DAHA DA OTURACAK

Altyapıda çok ciddi gördüğümüz ve 35-40 yıldır devam eden şebekemizin yenilenmesi çalışmasına başlayacağız. Şu güzel, ve sevindirici Büyükşehir Belediye Başkanımızla her projemizde olduğu gibi yönetim anlayışlarımızın gereği olarak paylaşıyoruz, istişare ediyoruz birlikte çözüm üretiyoruz. Bu manada da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na teşekkür ediyorum. Büyükşehir olurken yaşadığımız zorlukların aksine birçok şey bu dönem yerine oturacak.

ORHAN BEY ‘KENDİMİZ YAPACAĞIZ’ DEYİNCE BİZ GERİ ÇEKİLDİK 

Teleferik konusu, daha önceki dönem gündeme gelmişti ve ben bunu yapmaya talip olmuştum. Konuyu o zaman ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Bey’e taşıdım ve ‘Büyükşehir olarak kendimiz yapacağız’ cevabı aldıktan sonra bir bu işte sarfınazar ettik. O zamanki ilk düşünce de Meydan’dan Boztepe’ye ulaşımdı ancak Meydan’da trafik yoğunluğu olacağı düşüncesiyle proje sahilden Boztepe’ye olacak şekilde konuşulmuştu. Ama öylece kaldı. Şu an teleferik konusu aktif gündemimizde yok ancak olsa elimizden geleni yaparız. Hala aynı fikirdeyim.
 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap