SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Alan doldu yenisi kondu!

Alan doldu yenisi kondu!

10 Ocak 2018 Çarşamba - 07:10




Trabzon Sürmene Çamburnu Kutlular Katı Atık Çöp Depolama Tesisine tıbbi atık da döküldüğünü iddia eden vatandaşlar mevcut alana ek ikinci bir alanın a





ÇÖP SUYU SIZIYOR

■  Trabzon Sürmene Çamburnu Kutlular Katı Atık Çöp Depolama Tesisinde kriz bitmiyor. Mevcut alan dolunca yenisi açılmaya başlandı. Mahalle sakinlerinden Bünyamin Seyrekbasan, “Düzenli depolama yapılacağı söylendi ama öyle olmadı. Çöp tesisindeki izolasyon ÇED Raporuna uygun yapılmadı. Çöp suyu tarım arazilerine, derelere sızıyor” dedi.

TIBBİ ATIKLAR DÖKÜLÜYOR

■  Seyrekbasan, “Evsel ve tıbbi atıklar ayrıştırılmadan vahşi depolanıyor. 10 yıldır Çamburnu halkı kötü kokuyla mücadele veriyor. Kapatılacağı söyleniyordu ama mevcut çöp sahası dolduğundan alternatif saha yapılıyor.  Pansuman tedbirlerle, kötü bir şekilde çöpler depolanıyor. Ekonomik, sosyal, kültürel olarak kayba uğruyoruz” diye konuştu. 

BiRAZ DA RiZE DEPOLASIN


■  Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ise, alternatif alan ile ilgili TRABRİKAP’tan kendisine verilen bilginin yeni bir alan olmadığı mevcut alan içerisinde depolamaya devam edildiği yönünde olduğu bilgisini aktardı ve “Kesinlikle ikinci bir alanı istemiyoruz. Biz 10 yıl Rize’nin çöpünü depoladık, bir 5 yılda onlar çöpleri depolasın” ifadelerine yer verdi. 

Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap