A+ A-
Yorum
10

Başkan Ekim: “Festivalimiz şehre katkı sağlıyor”

Yayın Tarihi: 24.07.2024 - 12:34 | Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 - 12:33
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’ne yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Akçaabat Belediyesince geleneksel hale getirilen ve bu yıl 32’ncisi düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapıldı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, festival boyunca yapılan etkinlikler ve aktiviteler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

32 yıldır süre gelen festival geleneğinin her yıl daha da geliştirilerek sürdürüldüğünü belirten Başkan Ekim, değerlendirmelerinde şu ifadelere yer verdi; “Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimiz 32 yıldır Akçaabatlı sponsorlarımızın katkılarıyla devam ediyor ve bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Her yıl hem Akçaabatlı hemşehrilerimiz hem de şehir ya da ülke dışında ikamet eden gurbetçilerimiz heyecanla ve merakla bu festivali bekliyor. Bu yıl 32’ncisini düzenlediğimiz festivalimize on binlerce kişi katıldı; festival alanı tabiri caizse hınca hınç doldu.”

 

baskan1.webp

KÜLTÜRÜMÜZÜ KENDİ YÖRELERİNE AKTARIYORLAR

Festivallerin kültürler arası kaynaşma ve kültürlerin aktarılması noktasında önemli rol oynadığını özellikle vurgulayan Başkan Ekim, “Festivalimize yurt içinden ve yurt dışından halk oyunları ekipleri katılıyor. Halk oyunları ekipleri, festival boyunca hem gündüz şehir içerisinde hem de gece sahnede kendi yörelerine ait oyunlarını sergiliyorlar. Böylelikle ekipler kendi kültürlerini bizlere tanıtıyor aynı zamanda da Akçaabat’ın kültürünü öğreniyor ve kendi yörelerinde aktarıyorlar. Biz, halk oyunları ekiplerinin hepsinin gönüllü turizm elçilerimiz olduğunu her fırsatta belirtiyoruz.” dedi.

BİZLERİ MEMNUN EDİYOR

Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin çok yönlü bir festival olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Geleneksel hale getirdiğimiz Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalimizde yok yok desek yeridir. Her yıl düzenlediğimiz festivalimizde eğlencenin yanı sıra kültürel, sanatsal ve sportif aktiviteler düzenliyoruz. Çok yönlü olan festivalimizde düzenlediğimiz aktivitelerin tümüne hemşehrilerimizin ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor.” İfadelerini kaydetti.

baskan2.webp

TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRIYOR

Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin şehre birçok manada katkı sunduğundan bahseden Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Festivalin şehrimize olan katkısı yadsınamaz. Şehrin kültürünü tanıtmak, eğlenmek, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yanı sıra şehrin turizmine ve ekonomisine de büyük oranda katkıda bulunuyor. Festival için şehrimize gelen turistler, Akçaabat’ın tarihi mekanlarını, yaylalarını geziyor şehir içerisinde vakit geçiriyor. Festival sayesinde Akçaabat, birçok platformda tanıtılmış oluyor. Bu durumda gözlerin Akçaabat’a çevrilmesine vesile oluyor. Şehri gezen, şehir içerisinde vakit geçiren turistler, ekonomik olarak girdi-çıktı sağlıyor. Velhasıl Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda şehrin ekonomi ve turizm potansiyelini de arttıran bir organizasyondur.” dedi.

baskan3.webp

ÖNEMLİ KATKILAR SUNDULAR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivalinin düzenlenmesinde emek harcayan herkese teşekkür ederek “32 yıldır festivalimizin düzenlenmesine katkı sunan Akçaabatlı kanaat önderlerine, iş insanlarına ve sponsorlarımıza, festivalimize katılarak hemşehrilerimizin yaz akşamlarını şenlendiren yöresel ve ülke çapında ünlü sanatçılarımıza, yurt içinden ve yurt dışından şehrimize gelerek bizlere gönüllü turizm elçiliği yapan halk oyunları gruplarımıza, festival boyunca özveriyle çalışan tüm personellerimize, festivali organize eden Kültür ve Sosyal İşleri Müdürümüze ve emek harcayan herkese teşekkür ederim. Ayrıca Akçaabat’ta festival geleneğini başlatan önceki dönem Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e de teşekkür ederim.” dedi.

baskan4.webp

Muhabir/Editör:Erol Taşkın
Etiketler