SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir yanlışlık üzerinden algı
4.03.2023

Önceki gün duyurmuştuk… Trabzon’da deprem riski var diye. Aynı zaman da Yomra açıklarında deprem olduğu bilgisini de paylaşmıştık. İşin uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş’tan da konuya ilişkin demeç aldık… O da yaptığı açıklamalarla riskin ne denli büyük olduğunu ve dolgu alanlarının kritik noktalar olduğunu ifade etmişti..

Haberi manşetten verdik. Arşivden kullandığımız bir site fotoğrafıyla… Tabi ki, amaç bu binaların riskli olduğunu işaret etmek ve onları hedef göstermek değildi.

Ortaya bir Trabzon fotoğrafı çıkarmaktı.

Ne hikmetse bazı çevreler habere konu olarak kullanılan bir arşiv fotoğrafını yanlış algılayıp kullanmaya başlamış!

O inşaat yapılarının riskli olduğu algısı oluşturan bir grup türemiş!..

Hem o inşaatın müttehitleri hem çalışanlar zorda kalmış.

Bize düşen elbette bu yanlışı düzeltmektir. Bu binaların deprem riski oluşturmadığının altını bir kez daha çizelim de durumdan vazife çıkaranlar duysun.

Haberde fotoğrafı gözüken o binalarda deprem riski olduğu algısını yaratmak ve bu anlamda yalan ve yanlış bilgi yaymak kesinlikle yanlıştır.

Kimse töhmet altında kalmamalı elbette.

Fakat şunu da ifade edelim ufacık bir olaydan bile algı yaratmak isteyip, kurumları ve insanları birbirine küstürmek isteyenler; ayıptır, yazıktır…

İnsanları yumuşak karnından vurmak için arşivden kullanılan bir fotoğrafı seçerek böyle acılı günlerin yaşandığı dönemde hareket etmek, hedef göstermek gibi yol sapmak vicdanlardan uzak bir yaklaşımdır.

Biliyorsunuz ki…

Bir risk olsa, ve konu fotoğrafta görünen binaları direk ilgilendirse kamuoyunu ilk bilgilendirecek gazete de Karadeniz Gazetesi’dir

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap