A+ A-
Yorum
10

Çankaya 'Hiç mi devlet terbiyesi almadınız?'?

Yayın Tarihi: 26.07.2024 - 18:46 | Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 - 18:43
CHP Meclis üyesi Dr.Çankaya’dan serzeniş: Hiç mi devlet terbiyesi almadınız?
Akçaabat ve Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Dr Mustafa Çankaya yaptığı açıklamada TRT yönetimini eleştirirken ;

"İstanbul Büyük Şehir Belediyemizin toplu taşıma ücretlerinde yapmış olduğu artışı TRT radyo haberde hükümet tarafından yapılan artışlarda hiçbir zaman kullanmadığı ZAM kelimesi defalarca tekrarlanarak yapılan haberle dinledim.

Hükümet herhangibir kalemde ücret artışı yapınca ya haberi vermiyorsunuz ya da fiyat güncellemesi diyorsunuzda İ.B.B. yapınca mı zam oluyor? TRT haber İ.B.B. icraatlarını hiç takip edip haberleştirmiyorda İ.B.B. haberi yapmak bu habere gelince mi aklınıza geldi?

Halk ekmeği, halk sütü, kreşleri, halk lokantalarını görüp haber yaptınız mı? Hükümetin günümüz akaryakıt fiyatlarındaki artışlarını zam diye verdiniz mi?

Artırılan ötv değerleriyle vergi yükü iyice ağırlaşan ve fiyatı dudak uçuklatan bu akaryakıt fiyatlarıyla ve işletme maliyetleriyle ulaşım fiyatlarının tabi ki artacağını neden sonuç ilişkisi içinde kuramıyor musunuz?

TRT bir kamu kurumudur ve tüm halkın vergileriyle finanse edilmektedir. Siz hükümetin değil devletin kurumusunuz. Yahu hiç mi devlet terbiyesi almadınız? Sosyal belediyecilik anlayışımızla başta İ.B.B. ve tüm büyükşehir belediyelerimizde olduğu gibi Trabzon’umuzda da Ortahisar Belediyesi ve Beşikdüzü Belediyesi ile halkımıza dokunmaya, yardımcı olmaya, sosyal projeler üretmeye devam edeceğiz.Hayata geçen projelerimizin de halkımıza duyurulması için TRT devlet kurumumuzu göreve davet ediyorum."

HABER MERKEZİ 
Muhabir/Editör:İsmail Düzgün
Etiketler
CHP