A+ A-
Yorum
10

CHP'ki Vekil Suiçmez, Ortahisar'a omuz verdi! "YALNIZ DEĞİL"

Yayın Tarihi: 25.09.2024 - 13:19
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediyesi'nin son günlerde yaşadığı çöp krizine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Ortahisar Belediyesi'nin çöpleri toplayarak Araklı’ya taşımasının engellendiğini ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2.598.108 TL'lik para cezası kesildiğini söyleyen Suiçmez, bu cezayı "hukuka aykırı" olarak nitelendirdi.

Suiçmez, "Yıllardır Trabzon’da belediyeleri yönetenler, bu kent için yapmadıklarının ya da yanlış yaptıklarının hesabını verecekleri yerde, halkçı bir belediyeyi engellemeye çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

 "Çevre Bakanlığı ve İl Müdürlüğü'nü Uyarıyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Ortahisar Belediyesi'ne kestiği cezayı eleştiren Suiçmez, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını ve İl Müdürlüğünü uyarıyoruz. Bu adaletsiz ve hukuksuz cezayı geri alın" çağrısında bulundu.

 "Trabzon Sahipsiz Değil, Ortahisar Belediyesi Yalnız Değil"

Açıklamasının sonunda Trabzon Valiliğine seslenen Suiçmez, "Haksız, adaletsiz ve hukuki dayanaktan yoksun, afet durumu dikkate alınmadan kesilen bu cezanın iptali için gereğini yapın" dedi. Trabzon’un ve Ortahisar Belediyesinin sahipsiz olmadığını belirten Suiçmez, bu haksız olayın takipçisi olacaklarını vurguladı. Suiçmez, "Eninde sonunda iyiler kötüleri yenecektir" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Etiketler